Zoek binnen de UC Group website

Ahold online: Naast nieuw DC in Eindhoven ook een nieuw DC in Nieuwegein

  • Geschreven door:

14 augustus 2017

Vorige week kwam het voor het eerst in het nieuws: Albert Heijn online opent in Eindhoven zijn 4e e-commerce DC. In dit DC van 18.000 vierkante meter gaan zo’n 800 medewerkers werken om 40.000 orders per week te leveren aan klanten in het zuiden van het land.

Deze week nog meer Ahold-nieuws erbij: Naast Eindhoven gaat er ook in Nieuwegein een nieuw e-commerce DC komen. In een paar jaar tijd is het aantal eDC’s daarmee uitgebreid van 2 (Rotterdam en de Meern) naar 5 (Almere, Eindhoven, Nieuwegein).

 

Meer eDC’s: Lagere logistieke kosten en kortere levertijd voor de klant

In de toelichting op 2e kwartaal 2017 cijfers is duidelijk dat Ahold-Delhaize online zeer krachtig doorgroeit: In Q2 2017 een online sales groei van 22%, voor heel 2017 wordt een online omzet verwacht van € 2,8 miljard. Omzet target voor 2020: € 5 miljard.

De online distributiestrategie is “uit het boekje”: Zet DC’s neer in de omgeving van veel klanten. De logistieke kosten, die voor 65% worden bepaald door de last-mile, gaan daardoor naar beneden en de levertijd naar klanten kan fors korter worden.

Met deze uitbreidingen bij dichte bevolkingscentra is het wachten op de mededeling, dat Albert Heijn same-day delivery kan gaan bieden: Bestellen in de ochtend voor levering eind van de middag of avond.

In de UK heeft Tesco de stap al gezet om nation-wide same-day delivery aan te bieden.

 

Meer weten over levertijdontwikkelingen in online retail:

Meer weten over de ontwikkelingen op e-commerce levering in Nederland? We schreven hier een blog over wat je wellicht interessant vindt!

 


https://www.ucgroup.nl/ahold-online-nieuw-dc/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link