Zoek binnen de UC Group website

Uitdagingen

Het startpunt van de transformatie lag in het consolideren van vier afzonderlijke warehouses in de Benelux tot één Centraal Distributiecentrum (DC). De uitdagingen waren veelzijdig, variërend van het verhuizen van oude magazijnen in een draaiende operatie tot de implementatie van een nieuw Warehouse Management System (WMS) en geavanceerde automatiseringsoplossingen.

Aanpak

Om onze ambitieuze doelen te bereiken, hebben we een gestructureerde aanpak gevolgd die verschillende cruciale stappen omvatte. De verhuizing van oude warehouses was een complexe taak die met zorg werd uitgevoerd, waarbij ervoor werd gezorgd dat de operationele activiteiten ononderbroken doorgingen.

Een sleutelonderdeel van ons succes lag in de begeleiding van de bouw, waarbij we een leidende rol speelden in de totstandkoming van het nieuwe Centraal DC. Dit omvatte niet alleen de fysieke constructie, maar ook het zorgvuldig plannen en coördineren van alle betrokken processen.

De inrichting van het Warehouse Management System (WMS) was een kritische stap in ons streven naar efficiëntie. We hebben zorgvuldig het meest geavanceerde WMS geselecteerd en geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat onze operationele processen naadloos verlopen en we de controle behouden over onze voorraad.

Daarnaast hebben we uitgebreide oplossingen geïmplementeerd voor warehouse-inrichting, waaronder racking, mechanisatie, geautomatiseerd inpakken, een geavanceerd liftsysteem, mechanisatie van transport, en duurzame oplossingen. Deze omvattende benadering heeft bijgedragen aan een geoptimaliseerde en milieuvriendelijke werkomgeving.

Tijdens en na de livegang hebben we gezorgd voor facilitair management, waarbij we tijdelijk de verantwoordelijkheid namen voor de facilitaire aspecten. Dit garandeerde een soepele overgangsperiode en handhaving van operationele efficiëntie.

Na een succesvolle implementatie werd het project overgedragen aan de operatie, waarbij de vruchten van onze inspanningen werden geplukt. Deze geïntegreerde aanpak heeft niet alleen onze gestelde doelen bereikt, maar heeft ook een solide basis gelegd voor toekomstige groei en optimalisatie.

Resultaten

Het eindresultaat van deze inspanningen was niets minder dan indrukwekkend:

  • Samenvoegen hoofdkantoor en operatie: efficiënte centralisatie in één pand;
  • Groei: ondersteuning van een groei van 10% in wensales met 25% minder medewerkers;
  • Kostenverlaging: aanzienlijke daling van operationele en maandelijkse kosten;
  • Voorraadbeheer: verbeterde Sales and Operations Planning (S&OP) door geoptimaliseerd voorraadbeheer;
  • Operationele capaciteit: vergroting van de operationele capaciteit;
  • Operationeel resultaat: betere On-Time-In-Full (OTIF) prestaties.

Conclusie

Met deze succesvolle optimalisatie heeft HBM Machines niet alleen hun logistieke processen getransformeerd, maar ook een stevig fundament gelegd voor toekomstige groei en concurrentievoordeel in de markt. De case van HBM Machines dient als een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven met visionair leiderschap en doelgerichte strategieën de uitdagingen van een groeiende markt kunnen aangaan. De revolutie in logistiek is begonnen, en HBM Machines staat aan de voorhoede.