Zoek binnen de UC Group website

De eerste maand als Young Professional bij UC Group

  • Geschreven door:

3 oktober 2018

Sinds 1 september ben ik officieel fulltime in dienst als Young Professional bij UC Group. De start van mijn logistieke carrière begon bij een opdracht in een distributiecentrum van een logistiek dienstverlener met een farmaceutische klant.

Wat was de opdracht?

De eerste weken lag mijn focus vooral op de slotplanning van vrachtwagens die hier dagelijks lossen en laden. Om ervoor te zorgen dat niet alle vrachtwagens op hetzelfde tijdstip komen en zodat customer service en het warehouse personeel kunnen inspelen op de verwachte vrachtwagens, is de slotplanning in het leven geroepen. Vervoerders melden zich minstens 24 uur van te voren aan, waarna ze een tijdslot ontvangen. Als ze niet rond dit tijdstip komen, lopen ze het risico om weggestuurd te worden of te moeten wachten voordat ze geladen of gelost kunnen worden. De grootste uitdaging voor deze rol was de communicatie met het warehouse en customer service. Vooral het snel schakelen was een van de redenen waardoor deze communicatie vlot verliep.

Buiten de slotplanning, was ik als Young Professional ingehuurd om een gap analyse en een activity-based-costing analyse te doen samen met collega Young Professional Laurens. De eerste stap was om alle processen in kaart te brengen. Door middel van meelopen in het warehouse & de werkinstructies door te nemen, hebben wij de processen gedetailleerd in kaart gebracht. Hiervoor hebben we het UC ABC model gebruikt. Het warehouse is opgesplitst in een cold-store (2-8 graden) sectie en een ambient (15-25 graden) sectie. De volgende stap was om de duur van processen te noteren. Dit hebben wij gedaan aan de hand van een standaard ABC model en door de duur van de processen in het warehouse te meten. Nadat alle data was verzameld en de kosten waren toegevoegd, hebben wij de analyses gedaan en het resultaat gepresenteerd!

Mijn ervaring als Young Professional

Tijdens deze eerste maand als Young Professional heb ik ontzettend veel geleerd in een relatief korte periode en was het vooral een uitdaging om mijn theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Dit is mede gelukt door de leuke werkomgeving waarin ik me bevond. Tijdens deze maand hebben wij als Young Professionals ook de eerste borrel gehad, gecombineerd met een bedrijfsbezoek om op die manier kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen binnen de logistiek. Een goed en vooral leuk begin van mijn carrière!

Op naar de volgende opdracht!


https://www.ucgroup.nl/de-eerste-maand-als-young-professional/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link