home > diensten & oplossingen > discovery phase

Discovery Phase

Snel ontdekken wat stakeholders vinden van je nieuwe project of product voordat je (te veel) geld investeert!

Locatie
Bij voorkeur een inspirerende locatie buiten je bedrijf
Duur
De workshop duurt 4-8 uur (excl. presentatie resultaten)

Hoe werkt het?

Een Discovery is een goed voorbereide workshop die door UC Group wordt gefaciliteerd. De workshop heeft betrekking op een nieuwe ontwikkeling binnen je bedrijf in de vorm van een project.

Alle relevante stakeholders hebben in deze workshop inbreng over de (nieuwe) ontwikkelingen. Voor de workshop vinden een aantal interviews plaats, per email of mondeling. Vervolgens worden tijdens de workshop de (zo concreet mogelijke) scenario’s opgezet.

De workshop houden we in een middag of gedurende een hele dag. Afhankelijk van het onderwerp spelen we de nieuwe oplossing na, bijvoorbeeld virtueel of met brown-paper en geeltjes.

UC Group rapporteert uiteindelijk over de uitkomsten en inzichten die zijn opgedaan tijdens de workshop.

Voor wie?

Deze workshop is bedoelt voor het management van je bedrijf, de stakeholders van de verschillende afdelingen of de gebruikersgroepen.

De Discovery is het moment om alle partijen bij de ontwikkeling te betrekken. De workshop is een korte eenmalige sessie zodat het voor de deelnemers slechts een beperkt tijdsbeslag geeft. De beste Discovery is te behalen met een brede stakeholder participatie.

Wat is het resultaat?

De Discovery levert je bedrijf relevante ‘feedforward’ op!

Dit is feedback maar dan vooraf in plaats van achteraf. Dit maakt de plannen en ontwikkelingen realistischer, met een veel beter inzicht in kansen en risico’s die spelen tussen de stakeholders. Als bijkomend grote voordeel gemotiveerde en betrokken stakeholders: hun mening is gehoord.

Aanmelden voor de Discovery!

Meer weten?


Ludi Cosman

Ludi Cosman

IT Manager | Project Manager | Scrum Master

Leer mij kennen

Gerelateerde diensten & oplossingen


Quality as a Service

Moet u, wilt u of heeft u een kwaliteitssysteem als ISO of NEN? Dan is de kans groot dat u dit beschouwt als veel werk en kosten. "Quality as a Service" biedt een oplossing voor de invoering of verbetering van uw kwaliteitsmanagementsysteem op een manier die uw bedrijf daadwerkelijk geld oplevert.
Meer informatie

Veranderkundige diagnose

Onze veranderkundige diagnose pas je toe om te bepalen wat je wil veranderen en hoe je dit wilt aanpakken binnen je bedrijf!

Meer informatie

Coaching-on-the-Job

Individuele coaching voor projectleiders/managers en deelnemers!

Meer informatie

Lean Workout voor LSP

Leer samen met je medewerkers op een snelle manier waar de verbeterpunten zitten in uw processen. Meer kwaliteit voor minder kosten!


Meer informatie

Workshop verbeter KATA

Medewerkers willen zelf actief betrokken zijn bij verandering. Neem je medewerkers mee in beweging en verandering! Met de “Verbeter- en Coachingskata” leer je beweging in je organisatie te realiseren. De verandering verloopt niet volgens een vooraf strak geplande route, maar via een ontdekkingstocht waar je een verrassende leerervaring zal ondergaan.
Meer informatie

Persoonlijk leiderschap programma

Leer te reflecteren en invloed uit te oefenen op je persoonlijke leiderschap in dit 7-daagse programma!
Meer informatie

Intervisie start-up

Leer optimaal van jezelf en van elkaar door intervisie met impact!

Meer informatie

Operations Maturity Assessment

Een Operations Maturity Assessment is een uitgebreide scan van je operationele afdelingen binnen je bedrijf. UC Group scant de organisatie op volwassenheid binnen een tiental onderwerpen.
Meer informatie

Lean Green belt training

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op gebied van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klant-loyaliteit. UC biedt Green belt trainingen.
Meer informatie

Lean game

Met deze Lean Game leggen wij samen met je medewerkers op een speelse manier het fundament voor cultuurverandering en proces optimalisatie.
Meer informatie