home > diensten & oplossingen > logistieke quickscan

Logistieke quickscan

Een Logistieke Quick Scan helpt je om je logistieke processen inzichtelijk te maken. De scan geeft aan of en waar je logistieke processen kunt verbeteren om kosten te drukken of om je capaciteit optimaal te benutten.

Locatie:
De logistieke quick scan wordt uitgevoerd op locatie van je bedrijf
Duur:
Vanaf 1 dag (onze ervaring is 1-3 dagen)

Logistieke quickscan

Een logistieke quickscan is een snelle analyse van je logistieke processen. Deze processen wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dus het beste resultaat tegen de laagste kosten. Bij logistieke processen is het belangrijk een goede “flow” te creëren. Hoe beter de flow, hoe groter de efficiëntie.

De logistieke quickscan van UC Group richt zich met name op:

  • Warehouse processen
  • Transport processen
  • Prijsstelling of kostencomponenten
  • Organisatiestructuur, dynamiek en aansturing

Wat is het resultaat?

Het resultaat van een logistieke quickscan is niet voor elk bedrijf hetzelfde. Het is onze ervaring dat een logistieke quickscan snelle besparingen oplevert tegen lage kosten. De scan verschaft je direct inzicht in efficiëntie van processen en mogelijke kostenbesparing. Het legt daarnaast de uitdagingen bloot richting de toekomst van je bedrijf!

Vraag de logistieke quickscan aan!

Meer weten?


Jelle Vonck

Jelle Vonck

LEAN 6 Sigma Black Belt & Program Manager

Leer mij kennen
Patrick Watervoort

Patrick Watervoort

Logistics engineer & analist

Leer mij kennen
Stoffer Dunnik

Stoffer Dunnik

Lean Six Sigma & projects

Leer mij kennen
Pascal van Beek

Pascal van Beek

Managing Director UC Group

Leer mij kennen

Gerelateerde diensten & oplossingen


Quality as a Service

Moet u, wilt u of heeft u een kwaliteitssysteem als ISO of NEN? Dan is de kans groot dat u dit beschouwt als veel werk en kosten. "Quality as a Service" biedt een oplossing voor de invoering of verbetering van uw kwaliteitsmanagementsysteem op een manier die uw bedrijf daadwerkelijk geld oplevert.
Meer informatie

Interim management

Tijdelijke ondersteuning van bekwame teamleiders, supervisors, managers en bedrijfsleiders. UC Group biedt interim management in verschillende vakgebieden.
Meer informatie

Supply chain vlekkenplan APK

Een supply chain inrichting is aan verandering onderhevig. UC heeft een APK keuring ontwikkeld waarmee je snel inzicht hebt in de houdbaarheid van je huidige inrichting ten opzichte van toekomstige veranderingen. Met de uitkomsten van de APK ben je in staat snel veranderingen te initiëren en vergaar je tevens gegevens over de efficiëntie van je huidige proces.
Meer informatie

Lean Workout voor LSP

Leer samen met je medewerkers op een snelle manier waar de verbeterpunten zitten in uw processen. Meer kwaliteit voor minder kosten!


Meer informatie

Workshop verbeter KATA

Medewerkers willen zelf actief betrokken zijn bij verandering. Neem je medewerkers mee in beweging en verandering! Met de “Verbeter- en Coachingskata” leer je beweging in je organisatie te realiseren. De verandering verloopt niet volgens een vooraf strak geplande route, maar via een ontdekkingstocht waar je een verrassende leerervaring zal ondergaan.
Meer informatie

Innovation Roadmap

Onze Innovation Roadmap geeft je inzicht over innovatie potentieel en levert direct een actieplan op!
Meer informatie

Operations Maturity Assessment

Een Operations Maturity Assessment is een uitgebreide scan van je operationele afdelingen binnen je bedrijf. UC Group scant de organisatie op volwassenheid binnen een tiental onderwerpen.
Meer informatie

Goederenstroom efficiëntie check

Hoe efficiënt zijn je goederenstromen? En leveren ze je geld op of kosten ze alleen maar geld? Om direct inzicht te krijgen in de kosten en opbrengsten van je transportoperatie heeft UC een goederenstroom efficiëntie check ontwikkeld!
Meer informatie

Lean Green belt training

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op gebied van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klant-loyaliteit. UC biedt Green belt trainingen.
Meer informatie

Lean game

Met deze Lean Game leggen wij samen met je medewerkers op een speelse manier het fundament voor cultuurverandering en proces optimalisatie.
Meer informatie