ERP Scan

Uit studies blijkt dat tussen de 50 en 70% van de ERP-implementaties mislukt. Het is belangrijk dat het fundament van je bedrijf stevig genoeg is om ERP te kunnen implementeren! De uitkomst van de ERP scan geeft je inzicht in het fundament van de organisatie en daarmee de kans op een succesvolle implementatie.

Locatie
De workshop met het resultaat vindt plaats op locatie van je bedrijf
Duur
20 minuten vragenlijst - Halve dag workshop

Uit studies blijkt dat tussen de 50 en 70% van de ERP-implementaties mislukt. Het is  belangrijk dat het fundament van je bedrijf stevig genoeg is om ERP te kunnen implementeren!

Hoe werkt het?

De ERP scan is ontwikkeld om snel een helder beeld te krijgen van de zwakke plekken in het fundament van je organisatie. Deze knelpunten staan een succesvolle ERP implementatie in de weg. Wij laten alle medewerkers aan het woord en analyseren de  5 pijlers van het fundament.

  • De ERP scan bestaat uit het invullen van en digitale vragenlijst door verschillende medewerkers. De antwoorden worden door UC gepresenteerd in een overzicht (uitgesplitst per afdeling en per pijler).
  • De scan werkt met een stoplicht. De kleuren van het stoplicht staan voor de stevigheid / volwassenheid van de pijler (het fundament van je organisatie)

Kortom, wij beoordelen de score, definiëren de knelpunten en geven je advies of je klaar bent voor de ERP-implementatie en welke acties je kunt uitzetten.

In een workshop geven we terugkoppeling van de resultaten en checken wij op herkenbaarheid bij de medewerkers. Op basis van deze resultaten benoemen wij aan welke pijlers nog gebouwd moet worden. Aan het einde van de workshop is daarvoor de richting bepaald.

 

Wat is het resultaat?

Aan het einde van de ERP-scan is er:

  • Inzicht in de mate van stabiliteit van je organisatie
  • Inzicht in verbeterpunten van je organisatie
  • Een antwoord op de vraag: ‘Zijn wij klaar voor ERP?’
  • Aanknopingspunten om de stabiliteit van de organisatie te vergroten
Aanmelden voor de ERP scan!

Meer weten?


Gerelateerde diensten & oplossingen


SharePoint implementatie

Data delen kan op veel verschillende manieren! Maar hoe doe je dit zo (kosten)efficiënt mogelijk? SharePoint is een degelijke maar uitgebreide applicatie die UC Group voor je kan implementeren!
Meer informatie

ERP implementatie

Een implementatie is een complex verandertraject. Iets waar je medewerkers binnen een organisatie niet te veel mee wilt belasten. Daarbij zal het een uitdaging zijn om iemand te vinden met de juiste ervaring om op te treden als ERP Projectleider. Onze ervaren Projectmanagers zorgen voor een succesvolle implementatie van je nieuwe systeem.

Meer informatie

Pakketselectie

Wij helpen je met het kiezen van het juiste pakket. ERP, TMS, WMS, APS of BI.
Meer informatie

Enquête – klaar voor ERP?

Direct weten of je organisatie klaar is voor ERP? Beantwoord 10 korte vragen en krijg meer inzicht over het fundament van je organisatie!
Meer informatie