Zoek binnen de UC Group website

Drone counting tijdens UC Innovation Experience

  • Geschreven door:

28 juli 2017

Technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. De middelen die we vandaag in onze operatie inzetten kunnen morgen alweer verouderd zijn. Hoe blijf je als ondernemer of manager nu bij met de huidige technologische mogelijkheden?

Op 31 oktober 2017 organiseert UC Group gezamenlijk met een aantal kennispartners het UC innovation & experience event. We laten onze gasten kennis maken met recente ontwikkelingen in warehousing omgevingen, én je kunt deze ontwikkeling ook echt ervaren!

 

Future technology: Drone Counting

Eén van de ontwikkelingen waar wij onze gasten kennis mee laten maken is drone counting. Het tellen van voorraad met een drone. Voor veel bedrijven is het tellen van voorraden dagelijkse routine, maar vereist het de inzet van medewerkers en middelen. Met name op hogere locaties is ook de inzet van materieel nodig. We kunnen pallets naar beneden halen om het item en de aantallen te controleren, of we brengen de man naar boven om de voorraad te tellen. In het eerste geval hebben we een reachtruck / heftruck nodig. In het tweede geval hebben we bijvoorbeeld een man-up nodig.

Onze kennispartner Arox Smart Technologies BV ontwikkelde recent een autonome drone waarmee, onafhankelijk van medewerkers, de voorraad wordt geteld. Dit betekent dat de drone zelf de weg leert te vinden in het warehouse en gang voor gang de voorraad telt. Dit gebeurt volgens een vooraf aangegeven patroon. De getelde voorraad wordt doorgegeven aan het warehouse management systeem om het te vergelijken met de administratieve voorraad.

De drone die door Arox is ontwikkeld maakt daarbij gebruik van zogenoemde computer vision; een technologie waarmee aan de hand van beeldherkenning wordt geïnterpreteerd welk item op een bepaalde locatie staat. De drone imiteert als het ware onze ogen en slaat de relevante informatie op voor verwerking.

 

Impressie drone counting

Tijdens het UC innovation & experience event willen wij jullie de mogelijkheid bieden om uitgebreid kennis te maken met deze technologie en het te zien werken in een werkelijke warehouse omgeving. Uiteraard zullen kennis experts van Arox van harte bereid zijn om je vragen naar de toepasbaarheid van deze technologie ter plekke te beantwoorden. Een impressie het prototype van de “drone in action” zie je in onderstaand filmpje.

 

Schrijf je in, beperkt aantal plekken!

Wil je ook graag kennis maken met onder andere deze technologie, schrijf je dan in voor het UC innovation & experience event op 31 oktober!


https://www.ucgroup.nl/drone-counting-tijdens-uc-innovation-experience/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link