Krijg inzicht in je huidige duurzaamheidstatus en CO2-emissies

Om straks aan de CSRD te voldoen, zul je moeten moeten weten waar je staat en welke stappen je concreet kunt nemen om hieraan te voldoen. Dat kun je met onze Duurzaamheid Nulmeting.

Een Duurzaamheid Nulmeting geeft je:

 • Inzicht in huidige duurzaamheidssituatie
 • Inzicht in je CO2-emissieoverzicht
 • Overzicht van sociale en bestuurlijke elementen (ESG)
 • Concreet advies over waarop te rapporteren en hoe dat in te regelen
 • Handvatten voor praktische implementatie stappen
Neem contact op

Dit werkte eerder voor

Meer weten?

Over onze nul-meting of hoe je kunt voldoen aan de CSRD? Laat ons je inspireren en helpen.

Wat bieden we concreet aan

Herken je dit?

Supply chains zijn van strategisch belang duurzamer te opereren en aan de CSRD wetgeving te voldoen. Maar er zijn ook ander voordelen. We lopen ze met je door.

Inzicht

Ik wil weten hoe we het doen

Bedrijven moeten aan de CSRD wetgeving voldoen en duurzamer werken en Supply Chain is daarin een belangrijk aandachtstpunt. Een nulmeting geeft handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

Concurrentie

Ik wil een voorloper zijn

Ga het gesprek aan met je klanten en leveranciers om samen duurzaam te ondernemen. Wacht niet af tot jouw klant het initiatief neemt en start nu al met een plan dat je straks concurrentievoordeel oplevert.

Transparantie

Ik wil kunnen rapporteren

Een nulmeting geeft inzicht in de duurzaamheids-prestaties en stelt klanten, leveranciers, aandeelhouders en instaties in staat om de prestaties van het bedrijf te volgen en te beoordelen.

Sturing

Ik wil koers houden

Met de nulmeting kun je de volgende stap maken om SDG’s te kiezen en beleid te maken. Het helpt je om te het bepalen waar je nu staat. En het geeft je inzicht in wat je moet doen om je doelen die je stelt voor 2030 te gaan realiseren.

Wetgeving

Ik wil voldoen aan de wet

Een nulmeting is een noodzakelijke stap om (op termijn) aan de CSRD wetgeving op het gebied van duurzaamheid te voldoen. Het geeft beleidsmakers, managers richting en handvatten om de noodzakelijke projecten te initieren, financieren en realiseren.

Kostenbesparing

Ik wil de kosten beheersen

In de toekomst gaan we betalen voor CO2 uitstoot. En daarom kun je beter nu al starten om te weten waar je staat en hoe je kunt zorgen dat je straks niet voor enorme kosten of een onmogelijke opgaaf komt te staan.

''Voor logistieke dienstverleners is duurzaam ondernemen geen kwestie meer van ‘toekomstmuziek’ , maar een keiharde must!''

Verdieping en achtergrond

Welke invloed heeft CSRD op je bedrijf?

Bedrijven zullen steeds vaker moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op milieu en maatschappij. Vanaf 2025 treedt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in werking. Voor 50. 000 bedrijven binnen de EU wordt deze CSRD verplicht. We zullen uitleggen wat de CSRD is en hoe deze van invloed is op je bedrijf.

Wat is CSRD?

De CSRD vervangt de EU-richtlijn ‘Niet-Financiële Rapportage’ (NFRD). De NFRD is verplicht voor beursgenoteerde ondernemingen, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. De NFRD moet in het jaarverslag worden opgenomen.

Voor wie is CSRD van toepassing?

De CSRD is van toepassing voor een veel grotere groep van bedrijven dan de NFRD. Deze nieuwe richtlijn schrijft voor hoe bedrijven niet-financiële informatie moeten rapporteren. Het CSRD-rapport moet worden goedgekeurd door onafhankelijke accountants.

Als een bedrijf aan twee van de onderstaande drie criteria voldoet, is het CSRD-plichtig:

 • 250 werknemers of meer
 • Jaaromzet boven € 40 miljoen
 • Totale activa van meer dan € 20 miljoen

De rapportage dient te worden opgenomen in het jaarverslag over 2024, dat in 2025 wordt gepubliceerd.

Maak nu de kickstart om tijdig aan de CSRD te voldoen

Download ons e-book. Dit geeft geeft praktische handvatten om zelf, samen met klanten en leveranciers, de eerste stappen te zetten naar een duurzame supply chain zodat je tijdig kunt voldoen aan de CSRD wetgeving. Is duurzaamheid nog onbekend terrein? Juist dan zal dit e-book je helpen om een kickstart te maken.

 

Zet de eerste stap!

Profiteer van de inzichten die wij opdeden bij de implementaties. Lees ons e-book en ontdek:

 • Wat is de CSRD rapportage en ben ik verplicht om te gaan rapporteren?
 • Wat zijn de ESG's en hoe moet ik meten in mijn bedrijf?
 • Hoe kan ik CO2 meten in transport?
 • Hoe kan ik een keuze maken voor een aantal sustainable development goals (SDG's).
 • Hoe ga ik mijn klanten, personeel en leveranciers hierbij betrekken?
 • Problematiek waarbij we helpen

  Herken je dit?

  Is het antwoord op één of meer van de onderstaande vragen ‘JA’? Dan is de kans groot dat we je kunnen helpen.

  Ik moet voldoen aan de komende CSRD verplichting

  Ik moet mijn klanten informeren over CO2 rapportages en emissies

  Ik moet mijn duurzaamheidsaanpak delen in een tender

  Ik moet duurzaamheid rapporteren bij aanvraag externe financiering

  Ik moet mijn aandeelhouders of klanten informeren over ons duurzaamheidsbeleid

  Neem contact op

   

  Waarom een Duurzaamheid Nulmeting belangrijk is

  2 januari 2023

  Webinar: CO2 rapportages in de logistiek

  Bekijk het webinar en leer alles over het belang van CO2 meten en rapporteren, wet- en regelgeving en vooral ook hoe je als bedrijf je voordeel kan doen met CO2 rapportages.

  Lees meer

  16 januari 2023

  Zeevaart krijgt nu ook CO2-beprijzing! Wat betekent dit voor verladers?

  Vanaf volgend jaar moeten rederijen emissierechten gaan betalen om met schepen van en naar EU-landen te varen. Zeetransport wordt hierdoor miljarden euro’s duurder wat zeker consequenties voor supply chains gaat hebben. Hoe bereid je je hier als verlader op voor?

  Lees meer

  5 mei 2023

  Webinar: Praktisch aan de slag met duurzaamheid

  In het webinar praktisch aan de slag met duurzaamheid krijg je antwoord op al jouw vragen omtrent de nieuwe wetgeving over duurzaamheid!

  Lees meer

  15 mei 2023

  Aan de slag met CSRD? Start met een nulmeting!

  Logistieke dienstverleners krijgen vanaf volgend jaar met CSRD te maken en gaan rapporteren over hun emissies en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Advies luidt dan ook: start met een nulmeting.

  Lees meer

  Waarom UC Group?

  UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers. Stuk voor stuk professionals in diverse supply chain en productie-omgevingen. UC Group gelooft dat vakmanschap dat flexibel wordt gecombineerd met ondernemerschap de sleutel is tot succesvolle adviezen en implementaties.

  onze specialisten op dit onderwerp

  UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers.

  Peter Jasperse

  Supply Chain Adviseur & Sustainability Transformation

  Peter is een ervaren business development directeur en consultant met expertise in logistieke operaties en commercie. Hij ontwikkelt pragmatische supply chain-oplossingen, verbetert logistiek supplier management en zoekt gemakkelijk de samenwerking met andere disciplines. Hij is resultaatgericht en gedreven, met een talent voor verbinden en samenwerken.

  Peter Jasperse

  Frans Bruin

  Supply Chain Adviseur & Sustainability Transformation

  Frans is gepassioneerd over ondernemen en duurzaamheid. Hij heeft ruime ervaring in Global Sourcing en Corporate Social Responsibility (CSR). Als creatief en geordend persoon kan hij het overzicht houden om het beste resultaat te bereiken. Hij is de verbinder die bruggen kan bouwen tussen ideeën, projecten en mensen waarbij voor Frans Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal staat.

  Frans Bruin