Een mooie terugblik op ICT & Logistiek!

27 november 2019

 

Wij kijken met veel plezier terug op een mooie beursweek!

UC Group deelde samen met 12 partners een gezamenlijke stand met iSHARE. Een druk bezochte stand vol met inspiratie, nieuwe inzichten, kennis en beleving.

De onderwerpen tijdens de theatersessie: sustainability, leiderschap en digitalisering waren belangrijke onderwerpen tijdens de beurs.

Co2  heffing in Logistiek, bedreiging of kans?

Steeds meer bedrijven rapporteren over Sustainable development goals. Duurzaamheid is geen trend meer, maar een cruciale thema in onze maatschappij.

In 2021 moeten alle bedrijven aan de overheid gaan rapporteren over hun Co2 uitstoot en hun reductieplannen. Dat geldt ook voor jouw logistieke organisatie. Orvo Pels, partner bij UC Group, vertelde tijdens een theatersessie hoe je Co2 uitstoot in kaart kunt brengen in de keten en hoe je dit kunt rapporteren. Daarnaast werd er gekeken naar het besparingspotentieel in zowel Co2als kosten.

Ben je geïnteresseerd om deze aanpak alsnog te leren? Neem contact op met: Orvo Pels via orvo.pels@ucgroup.nl

Leiderschap

Dialoog voeren op het juiste niveau van cruciaal belang is om innovatief en adaptief te kunnen zijn. Partners Dick van Dommelen en Harry Jonker deelden hun visies over leiderschap.

Zij lieten zien wat kan gebeuren als je elke medewerker een gelijkwaardige stem geeft “als je de rollen eens omdraait”. Wat de effecten zijn van dialogisch organiseren en wat je daarvoor zou moeten doen.

Dat managers vertellen wat er moet gebeuren, dat management overwegend vanuit het eigen referentiekader besluiten nemen en ideeën willen implementeren is niet meer afdoende. De kunst van het oprecht luisteren en geïnteresseerd zijn in wat anderen beweegt, wat medewerkers te vertellen hebben en hen de ruimte te geven te experimenteren, door te co-creëren levert veel meer op.

Meer leren? Neem contact op met: Harry Jonker via: harry.jonker@ucgroup.nl

Digitalisering

Joost Koolen en Peter Jasperse, partners bij UC Group, spraken over de uitdagingen en belemmeringen van data delen en over hoe iSHARE meerwaarde realiseert in bestaande logistieke ketens.

Want ketensamenwerking biedt steeds meer tastbare voordelen naarmate consumenten veeleisender worden en de economie zich ontwikkelt tot een netwerkeconomie. Maar ook de complexiteit neemt toe. Daarnaast brengt de digitale transitie in de logistiek grote hoeveelheden data met zich mee. Data die in de juiste context een grote waarde heeft.

Data delen is van essentieel belang om de juiste dingen te doen op het juiste moment, en het daarbij horende inzicht te kunnen verschaffen.

Meer weten? Neem contact op met: Joost Koolen via: joost.koolen@ucgroup.nl

De pepernoten blockchaincase!

Tijdens de jaarbeurs hebben wij de toekomstige Supply Chain toppers uitgedaagd om de “Pepernoten Blockchain” case op te lossen. Hierbij werd er onder andere gevraagd “Wat er gebeurt met het vertrouwen tussen de verschillende partijen binnen de Supply Chain door een blockchain toepassing”, maar ook welk advies de studenten aan de pepernoten fabriek gaven. Op basis van de beste case heeft Patrick van der Sluit de “UC Leiderschap training” t.w.v. € 1.250 gewonnen.


https://www.ucgroup.nl/een-mooie-terugblik-op-ict-logistiek/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link