Whitepaper Sales & Operations planning – de basis voor Integrated business planning

28 maart 2019

Hedendaagse supply chains hebben te maken met toenemende klanteisen, zoals snelheid van leveren, flexibiliteit, gemak, customization en keuze en variëteit resulterend in steeds kortere product lifecycles. Dit moet mogelijk worden gemaakt met liefst dalende kosten. Een demand-driven supply chain is gericht op de werkelijke klantvraag en is in staat te voldoen aan de gestelde eisen. Het richt zich op snelheid en flexibiliteit, terwijl ondertussen zorgdragend voor het hoogste niveau van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten. Basiselementen hierbij zijn de lean en agile filosofie, supply chain zichtbaarheid en supply chain management. Een demand-driven supply chain is de meest volwassen fase binnen de Value Adding Supply Chain en vereist een volledige focus op waarde-toevoeging voor de eindgebruiker. Hiervoor is onder andere een optimaal integrated business planning (IBP) proces noodzakelijk.

Het IBP-proces geldt hierbij als het cement in de integrale aansturing van een Value Adding Supply Chain met een continue focus op het leveren van maximaal toegevoegde waarde tegen de laagst mogelijke kosten. Het stuurt zowel de interne bedrijfsvoering als externe partijen aan.


Download

https://www.ucgroup.nl/paper/whitepaper-sales-operations-planning-de-basis-voor-integrated-business-planning/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link