Logistieke dienstverleners

De markt voor zowel nationale als internationale dienstverleners bevinden zich in een sterke veranderfase. Een aantal veranderingen binnen Industry 4.0 hebben een grote impact op de dienstverlening.

Logistieke dienstverleners

De markt voor zowel nationale als internationale dienstverleners bevinden zich in een sterke veranderfase. Een aantal veranderingen binnen Industry 4.0 hebben een grote impact op de dienstverlening, denk hierbij aan de toenemende behoefte aan flexibiliteit en individualiteit, de beschikbaarheid van diensten & goederen snel en 24/7, connectivity van apparaten, robotisering in de breedste zin van het woord (denk aan cobots, zelfrijdende trucks, 3D printing,…) en de ontwikkeling van een product georienteerde business naar een service gerichte business. Deels betekenen dit bedreigingen voor de sector, maar voor sommige dienstverleners geven de ontwikkelingen de kans om zich verder te ontwikkelen en te specialiseren, waardoor ze binnen de supply chain relavant zullen blijven. Anderen zullen op de lange termijn verdwijnen.

Op nationaal niveau komt daar bij dat de arbeidsmarkt bijzonder krap is in bepaalde regio’s waardoor dienstverleners gedwongen worden voor hun operationele processen vergaande robotisering en automatisering toe te passen om op die manier te kunnen overleven. Levertijden van mechanisatieoplossing worden door deze toenemende vraag langer en ook hier speelt de krapte op de arbeidsmarkt een belangrijke rol voor het design en implementeren van dergelijke oplossingen.

Dit alles kan tevens de behoefte veroorzaken om parallel andere financiële oplossingen aan te wenden om de transitie mogelijk te maken.

Expertises


Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.
Meer informatie

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma (LSS) is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebied van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.
Meer informatie

Supply chain IT services

Een hedendaagse supply chain is niet meer denkbaar zonder een stevige IT backbone. Zowel je juiste software alsook infrastructuur zijn ondersteunend aan de realisatie van je doelstellingen.

Meer informatie

Planning & Forecasting

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Wij helpen je om vragen te beantwoorden zoals: wat gaat de markt doen en hoe speelt de organisatie in op deze vraag? Om succesvol te kunnen zijn moet de forecast en de planning van uw voorraad optimaal zijn afgestemd op vraag van de klant.
Meer informatie

Distributie en stadslogistiek

Hoe richt je je distributie netwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid in combinatie met de verdichting van steden en milieu eisen vragen een continue gerijking van je distributie netwerk en de stadslogistiek.
Meer informatie

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met logistieke engineering en analyse. Op basis van uw bedrijfsstrategie maken wij de vertaling naar de inrichting van je warehouse of de gehele netwerkstructuur.


Meer informatie

Transport

Transport in al zijn facetten is een wezenlijk onderdeel van de supply chain, alle modaliteiten zijn daarbij relevant; weg-, binnenvaart, zee en luchttransport. Op al deze domeinen en in hun integraliteit vinden snelle veranderingen plaats.

Meer informatie

Verwante papers

PAPER | 28 maart 2019

Whitepaper Sales & Operations planning – de basis voor Integrated business planning

Hedendaagse supply chains hebben te maken met toenemende klanteisen, zoals snelheid van leveren, flexibiliteit, gemak, customization... Lees meer

PAPER | 16 januari 2019

Whitepaper: same day delivery logistics uitdagingen oplossingen

In de Whitepaper ‘Same Day Delivery Logistics – uitdagingen en oplossingen ' heeft Inga Helmons samengevat welke ontwikkelingen... Lees meer

PAPER | 6 april 2017

Whitepaper: ‘Logistieke services – Essentieel om te overleven in e-retail’

In het Whitepaper 'Logistieke services - essentieel om te overleven in retail' geeft Nando van Essen een inkijk in trends en... Lees meer

  • Geschreven door

Verwante artikelen

ARTIKEL | 28 mei 2020

Uit de serie Cloud-kwartet: VIER OFFICE 365 TIPS

Uit de serie Cloud-kwartet: VIER OFFICE 365 TIPS

Uit de serie Cloud-kwartet: VIER OFFICE 365 TIPS

De Cloud. Voor velen is dit een bekend begrip. Want dat is... Lees meer

ARTIKEL | 25 maart 2020

Het effect op S&OP door Corona

Het effect op S&OP door Corona

Een succesvol bedrijf heeft de eigenschap te kunnen voorspellen wat er komende maanden/jaren gaat gebeuren. Dan wordt er nog niet... Lees meer

ARTIKEL | 25 maart 2020

Big data? Fit Data!


Naar kennisplatform

Events binnenkort

16 Juli 2020

Online webinar

UC Group Informatiesessie – Online webinar

We laten we je zien hoe wij samen ondernemen, co-creëren en kennisdelen. Dit keer verzorgen we de presentatie online en plannen we op ander moment een persoonlijke ontmoeting met UC Group.

Lees meer

Team Logistieke dienstverleners


Overige sectoren


Retail & toeleveranciers

De retailmarkt bevindt zich in de voorhoede van de verandering naar klant gedreven supply chains.

Lees meer

Productie bedrijven

Voor productiebedrijven bestaan zie je vanuit het domein “Industy 4.0” verschillende ontwikkelingen op de markt af komen. Deze hebben een grote impact op de productieprocessen en de klantbeleving die moet worden geleverd

Lees meer