Zoek binnen de UC Group website

ERP implementatie is mogelijk binnen 2 maanden

  • Geschreven door:

25 januari 2017

Een snelle ERP implementatie is mogelijk als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Een voorbeeld van een implementatie in 2 maanden las ik in het volgende artikel.

Greve Banden stapt over op ERP-pakket Incadea

Na de ERP selectie procedure afgerond te hebben in november 2016  is het Greve Banden gelukt om binnen 2 maanden een werkend ERP systeem te implementeren dat de primaire processen ondersteunt zoals OTC, financiële administratie, voorraadadministratie en P2P. Dit is een razendsnelle ERP implementatie en bewijst dat er tijdens de afgelopen 2 maanden keihard is gewerkt om dit te realiseren.

Dat er nog een aantal aanvullende modules en applicaties geïmplementeerd en gekoppeld moeten worden is logisch en er is niks mis met een gefaseerde oplevering van een totaal oplossing. Of de oplossing kwalitatief goed is en aan alle wensen en eisen voldoet kan ik als buitenstaander natuurlijk niet beoordelen.

Randvoorwaarden voor snelle ERP implementatie

Uiteraard is zo’n snelle implementatie alleen mogelijk als er aan een aantal randvoorwaarden is voldaan. Bij de snelheid van een implementatie speelt uiteraard de grootte, complexiteit en de volwassenheidsfase van een organisatie een rol. Naarmate een organisatie groter en complexer wordt zal de implementatietijd significant toenemen.

Een andere voorwaarde voor snelle implementatie is dat alle processen duidelijk, getoetst en zodanig uitgekristalliseerd zijn dat ze eenvoudig te automatiseren zijn. Dan zijn er nog de medewerkers die moeten worden vrijgemaakt voor dit project want hoe sneller de doorlooptijd hoe groter de druk en impact op de operatie.

De urgentie van een nieuw pakket is eveneens een belangrijke factor. Voldoet het huidige pakket echt niet meer om je klanten effectief en tijdig te leveren of wordt je pakket niet meer ondersteund door de leverancier dan is de urgentie uiteraard hoger.

Snelheid niet leidend

Snelheid mag echter nooit leidend zijn bij een ERP implementatie. Je kiest een pakket voor een periode van minimaal 7 jaar dus moet het pakket perfect aansluiten op je processen, visie en doelen voor de komende jaren. Een implementatie is het ideale moment om je interne organisatie en processen weer eens kritisch onder de loep te nemen. Vergeet ook absoluut niet je medewerkers hierin te betrekken. Zij zijn degenen die het verschil maken, niet de systemen en de applicaties!

In de voorbereidende fase pleiten we bij UC dus voor een stevige analyse van uw processen, zodat er een goed fundament is om de implementatie te beginnen. Bij UC staan we voor een implementatie die volgens planning en budget wordt uitgevoerd. Het is daarnaast belangrijk dat uw medewerkers de oplossing omarmen omdat het hun werk makkelijker en efficiënter maakt. Daarom voeren we een ERP implementatie altijd uit in samenwerking met uw medewerkers. Zo voldoet uw nieuwe pakket aan uw (toekomstige) eisen en wensen en is er draagvlak voor vanuit uw organisatie.

 


https://www.ucgroup.nl/erp-implementatie-mogelijk-binnen-2-maanden/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link