Goed toegepast levert de Agile manier van werken duidelijke voordelen voor de medewerkers, de organisatie en de klanten. Maar valkuilen zijn er ook. Zo zie ik vaak dat organisaties alleen kiezen voor de ‘leuke’ aspecten, of alleen die aspecten die passen binnen de bestaande procedures. Niet verrassend dat dan de kans groot is dat de projectresultaten niet voldoen aan de verwachtingen.
We nemen de Scrum aanpak als voorbeeld van een methode die de Agile manier van werken ondersteund. We leren en oefenen met de verschillende rollen en processen en krijgen inzicht waarom die zo zijn gekozen. De theorie van Agile werken is mooi maar de praktijk is weerbarstiger, daarom is het nodig om de aspecten te onderscheiden die bepalen waarom het wel of juist niet werkt. We kijken ook vanuit een management perspectief wat Agile werken aan verandering brengt in bijvoorbeeld budgetteren, projecten, planning en aansturen van teams.
Het doel van deze training is om inzicht in de methode te krijgen, mee te kunnen draaien in een team en een dergelijk team te kunnen managen. Maar ook leren kritisch te staan tegenover het fenomeen Agile en wanneer het wel en niet toe te passen.
Een training over Agile doen we op de Agile manier. We gaan niet lineair door de stof, maar stap voor stap ontdekken we aspecten van Agile, Scrum en ander project management methoden. Een belangrijk onderdeel van de training is de oefening. Tijdens de oefening werken we als een zelfsturend team: op basis van de gegeven doelstellingen bepalen we de korte termijn doelen, de prioriteiten en werken zo naar een ‘product’.
Duur van de training is 2 dagen. Voor de oefeningen gebruiken we Excel, neem een laptop mee waarop Excel is geïnstalleerd.
6 en 7 september 2018, hele dagen