Zoek binnen de UC Group website

DE SUSTAINABLE SUPPLY CHAIN

Sustainability staat steeds hoger op de agenda van veel supply chain directeuren. Klanten, eindgebruikers en medewerkers willen weten waar een bedrijf staat ten aanzien van klimaat-, milieu- en menselijke aspecten en stellen daarbij ook meer en meer de eis om dit continu te verbeteren. Supply chain directeuren moeten op zoek naar een balans tussen enerzijds service en kosten en anderzijds sustainability, met als tendens dat externe kosten al dan niet verplicht opgenomen (gaan) worden in de kostprijs. Alleen verduurzaming is voor dit vraagstuk niet genoeg en een 100% circulaire supply chain is het doel voor Nederland in 2050.

Tijdens de UC Sustainability webinar zullen wij hier meer over delen. Schrijf je nu in!

Duurzaam vooruitstrevend

De supply chain directeur bevindt zich al in een situatie waarbij snelheid en flexibiliteit een steeds belangrijker onderdeel wordt van de dagelijkse operatie, zonder dat dit ten koste mag gaan van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten. De belangrijkste uitdaging is om duurzaam vooruitstrevend te zijn. Dit vraagt integrale en systemische beslissingen ten aanzien van de inrichting en uitvoering van de supply chain. Door de verhoogde aandacht voor sustainability moeten niet alleen elementen als de mate van Co2-uitstoot in de keten en de impact op het milieu worden meegenomen bij deze besluitvorming, maar ook welvaart en welzijn voor iedereen in de keten en het voorkomen van verdere congestie en verdozing.

Criteria

Sustainability kent niet één KPI waarmee kan worden vastgesteld in welke mate een bedrijf sustainable is. Het is allereerst een houding, een manier van denken, en daarmee onderdeel van alle aspecten van de bedrijfsvoering. Dit komt terug in ketensamenwerking, inrichting en uitvoering van de supply chain tot supply chain zichtbaarheid en besluitvorming, inclusief sustainability-criteria als Co2-uitstoot, hoeveelheid afval en de mate van circulariteit. Sustainability kent echter ook een organisatorische kant, waarbij de medewerker in de supply chain centraal staat, met criteria als human slavery, talent management, werk-privé balans en leiderschap. Of het nu gaat om een strategisch, tactisch of operationeel vraagstuk, sustainability speelt altijd een rol.

Om te bepalen waar je staat in jouw transitie naar een sustainable supply chain, hebben UC Group en Supply Chain Magazine deze checklist ontwikkeld. Bepaal aan de hand van deze checklist met welk vraagstuk je aan de slag wilt.  Download hier

 

Schrijf je hier in voor de webinar

 

 

https://www.ucgroup.nl/events/webinar-supplychain/

Deel dit event:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link