Distributie en stadslogistiek

Hoe richt je je distributie netwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid in combinatie met de verdichting van steden en milieu eisen vragen een continue gerijking van je distributie netwerk en de stadslogistiek.

Engineering & consultancy distributie netwerk

Onze opdrachtgevers worden door onze professionals meegenomen in de mogelijkheden die netwerk ontwerp en distributie inrichting geeft in de aansluiting naar de klant wensen en de veranderende maatschappelijke eisen. Altijd met de strategische doelstellingen van onze opdrachtgevers voor ogen. Onze aanpak kenmerkt zich in een combinatie van data-analyse en vakkundige markt- en business kennis. Wij weten wat de praktische mogelijkheden en uitdagingen zijn en daar zullen onze oplossingen op aan moeten sluiten.

Onze professionals helpen onze opdrachtgevers naar de selectie van een voor hen optimale distributie structuur, daarbij worden verwachte kosten en levertijden inzichtelijk gemaakt.

Realisatie distributie netwerk

Het aanpassen van een distributie netwerk kent vele uitdagingen; nieuwbouw, outsourcing, insourcing, verhuizing of automatisering. UC begeleidt opdrachtgevers bij de realisatie van een distributie netwerk oplossing, of dat nu de realisatie van nieuwe opslag locaties betreft of de zoektocht van passende transporteurs. Voor warehousing en transport is leveranciersselectie ons niet vreemd.

Samen met onze opdrachtgevers werken we aan een masterplan voor realisatie waarbij we de combinatie zoeken tussen professionals van onze opdrachtgevers en die van UC.  Onze input kan technisch, projectmatig of vanuit de lijn zijn, bewust hebben we die diversiteit aan professionals in huis om onze klanten succesvol te ondersteunen.

Wil je je productie omgeving stroomlijnen en verbeteren? Neem contact met ons op!

Interim distributie specialist

Soms is een masterplan een te zwaar middel om in te zetten bij veranderingen en is tijdelijke capaciteit van specifieke professionals de beste oplossing voor dit moment. De inzet van deze capaciteit via UC heeft een aantal duidelijke voordelen:

  • Snelle inzet van branche- en vakspecialisten;
  • Rechtstreeks zaken doen met professionals – geen bemiddelingsfee’s;
  • Geen risico volgens de wet DBA als inhuurder;
  • Onze professional zijn niet alleen en kunnen altijd terugvallen om de kennis van hun collega’s.

informatie opvragen

Meer weten?


Hans Hulsinga

Hans Hulsinga

Transport, Logistiek & Supply Chain Manager

Leer mij kennen
Johan Omvlee

Johan Omvlee

Supply Chain & Inkoop manager en adviseur

Leer mij kennen
Perry Boor

Perry Boor

Senior Project & Programma Manager

Leer mij kennen
Eric Hoogendam

Eric Hoogendam

Logistics Engineer

Leer mij kennen
Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain Adviseur

Leer mij kennen
Paul Dekker

Paul Dekker

Operations Manager in Transportation, Warehousing & Distribution

Leer mij kennen
Anneke van de Mond

Anneke van de Mond

Business Development Transport

Leer mij kennen
Arthur Noatschk

Arthur Noatschk

Director UC Engineering

Leer mij kennen

Gerelateerde expertises


Supply Chain Management

Een succesvol supply chain management ( ook wel integraal ketenbeheer genoemd) is een principe dat door verbeterde processen en samenwerkingen met leveranciers en klanten betere functies van deelnemende bedrijven in de keten kunnen ontstaan.

Lees meer

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met logistieke engineering en analyse. Op basis van uw bedrijfsstrategie maken wij de vertaling naar de inrichting van je warehouse of de gehele netwerkstructuur.

Lees meer

Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.

Lees meer

Transport

Transport in al zijn facetten is een wezenlijk onderdeel van de supply chain, alle modaliteiten zijn daarbij relevant; weg-, binnenvaart, zee en luchttransport. Op al deze domeinen en in hun integraliteit vinden snelle veranderingen plaats.

Lees meer