Lean Six Sigma

Lean Six Sigma (LSS) is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebied van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.

Lean Six Sigma consultancy

Lean Six Sigma (LSS) biedt een aanpak waarmee organisatie op een gestructureerde wijze productiviteit verhogen, klanttevreden verhogen en kosten kunnen besparen.

Bij UC hebben wij ervaren LSS specialisten in verschillende branches. We hebben veel ervaring opgedaan bij productie bedrijven, retail en logistieke dienstverleners.

Realisatie

Voor topmanagers is praktische kennis van LSS en LSS-strategieën essentieel, om relevant en volledig betrokken te blijven bij de best bedrijfsoplossingen in de huidige concurrerende markt.

UC Group helpt opdrachtgevers bij het boeken van indrukwekkende resultaten. De UC professionals hebben veel ervaring met:

  • Lean Awareness & training
  • Training Kaizen Events
  • Lean Game
  • LSS Projectmanagement
  • 5S Implementation
  • TPM implementation
  • Implementatie van OEF tooling

De trainer

De trainingen zijn hands-on en praktisch en er wordt veel aandacht besteed aan specifieke vragen. Op basis van de lange ervaring kunnen we daarvoor ruimte maken en wordt de training beter en leuker.

De trainingen

Vanuit jarenlange ervaring ondersteunt UC haar opdrachtgevers bij de realisatie van veranderingen op het gebied van LSS. Praktisch een van onze LSS gecertificeerde professionals inhuren om vanuit de lijn of als project manager zorg te dragen voor een structurele verandering in de organisatie is een waardevol alternatief. De trainers hebben in veel  bedrijven de Lean Six Sigma verbeterprojecten geleid, analyses uitgevoerd, adviestrajecten uitgevoerd, maar vooral veel mensen getraind op alle niveaus uit de organisatie.

Aan de hand van het DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve en Control) principe is het trainingsprogramma samengesteld. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het toepassen van alle tools door middel van praktijksimulaties.
Na afloop van de training vindt er een theorie examen plaats. Na het behalen van dit examen kun je binnen je bedrijf aan de slag met een eigen verbeterproject. Lean Six Sigma Green Belts zijn specialisten in het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten. Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van Lean Six Sigma technieken, is de Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren. De impact op de organisatie en de besparingen kunnen net zo groot zijn als die van een Black Belt project, maar over het algemeen zijn Green Belt projecten vaak kleiner van omvang en zijn ze minder complex dan Black Belt projecten. De scope van een Green Belt project heeft vaak betrekking op één bepaalde afdeling of proces.

informatie opvragen

Meer weten?


Albert Dirkse

Albert Dirkse

Lean six sigma black belt & Interim manager

Leer mij kennen
Sander Demouge

Sander Demouge

Supply chain adviseur | Lean Six Sigma Black Belt

Leer mij kennen
Jelle Vonck

Jelle Vonck

Program Manager | LEAN 6 Sigma Black Belt

Leer mij kennen

Gerelateerde expertises