Lean & Six Sigma

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebiedt van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.

ENGINEERING & CONSULTANCY

Lean Six Sigma biedt een aanpak waarmee organisatie op een gestructureerde wijze productiviteit verhogen, klanttevreden verhogen en kosten kunnen besparen. Bij UC hebben wij ervaren Lean Six Sigma specialisten in verschillende branches. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij productie bedrijven, maar ook bij retail en logistieke dienstverleners.

REALISATIE

Voor topmanagers is praktische kennis van Six Sigma en Lean Six Sigma-strategieën essentieel, om relevant en volledig betrokken te blijven bij de best bedrijfsoplossingen in de huidige concurrerende markt.

UC Group helpt opdrachtgevers bij het boeken van indrukwekkende resultaten. De UC professionals hebben veel ervaring met:

  • Lean Awareness & training
  • Training Kaizen Events
  • Lean Game
  • Lean Six Sigma Projectmanagement
  • 5S Implementation
  • TPM implementation
  • Implementatie van OEF tooling

INTERIM

Vanuit jarenlange ervaring ondersteunt UC opdrachtgevers bij de interim van veranderingen. Vaak worden we ingehuurd voor training en coaching van medewerkers. Je kunt bij ons ook terecht voor workshops en we werken zelfs mee op de afdeling. In dit geval als meewerkend voorman!

Om snel processen te optimaliseren is het slim om eens een Lean Workout uit te voeren voor je medewerkers. Sta je aan het begin van een grote verandering in je organisatie? Denk dan eens na over onze Lean Game of een Lean Green belt trainingen.

Iedere maand organiseren de Young Professionals een masterclass in Lean Six Sigma, speciaal voor enthousiaste studenten, starters en young professionals. Tijdens deze masterclass zal een van onze ervaren partners via de Lean Game de basisbeginselen van Lean Six Sigma bijbrengen op een speelse en interactieve wijze en kun je ervaren hoe Lean Six Sigma kan worden toegepast in de praktijk.

 

 

 

 

informatie opvragen

Gerelateerde expertises


Productie

Aansluiting van je productieprocessen op de uitdagingen in de markt en de bedrijfsstrategie zijn fundamenteel om duurzaam succes te bereiken.

Lees meer

Distributie

Hoe richt je je distributienetwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid vraagt een continue herijking van je distributie netwerk.

Lees meer

Continuous improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling & organisatie

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie-ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens de projecten, en gelooft niet in one-size-fits-all.

Lees meer

Transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.

Lees meer

Sustainability

Duurzaam productief en effectief voor klanten; duurzaam voordelig en aantrekkelijk voor directe betrokkenen en de hele keten; en duurzaam beter voor het milieu.

Lees meer

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Lees meer

ICT & Data

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties, we zorgen dat je de juiste inzichten krijgt.

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran

Lees meer

Planning & Forecasting

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Wij helpen je om vragen te beantwoorden zoals: wat gaat de markt doen en hoe speelt de organisatie in op deze vraag? Om succesvol te kunnen zijn moet de forecast en de planning van uw voorraad optimaal zijn afgestemd op vraag van de klant.

Lees meer