Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Engineering & consultancy

Engineering op basis van supply chain analyse

Supply chain analyse nodig? Omdat de logistieke strategie niet meer aansluit op de veranderende markt? De supply chain engineers van UC hebben senior ervaring in verschillende branches. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij logistieke dienstverleners, maar ook binnen productie en retail snapt UC goed welke invloed een bedrijfsstrategie op logistiek heeft of andersom.

Een supply chain richt je in naar aanleiding van je bedrijfsstrategie. Keuzes die je maakt hebben vaak betrekking op de inrichting van bijvoorbeeld opslag en distributie.

Snel weten of je logistieke concept goed is ingericht, ook met de toekomst in het achterhoofd? Of je kosten kunt besparen, of juist geld kunt verdienen? Denk dan eens na over onze logistieke quickscan of supply chain vlekkenplan apk!

Realisatie

Logistieke concepten verbeteren!

UC helpt opdrachtgevers bij de realisatie van logistieke concepten. Zijn je goederenstromen inefficiënt, duur of niet toereikend voor het toenemende volume? Of lopen logistieke processen niet optimaal waardoor orders niet op tijd worden uitgeleverd? Is de inrichting van de supply chain niet meer optimaal afgestemd op de afleverpunten binnen het werkgebied?

UC levert engineering in de supply chain, over de linie of op detail niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De herinrichting of mechanisatie van warehouses
  • Het ontwerpen en realiseren van warehouses
  • Volledige supply chain engineering
  • Productie/assemblage lijninrichting
  • Simulatie
  • Logistiek projectmanagement

Interim

De (re-)engineering van een logistiek concept brengt nieuwe processen en werkprocedures met zich mee. UC helpt opdrachtgevers deze processen te borgen door te trainen en te coachen.

In het engineering proces werken wij nauw samen met je medewerkers. Zo hebben we een LEGO sessie ontwikkeld waarin we, naast de gebruikelijk data-analyse, samen met je medewerkers met behulp van een LEGO bord op interactieve manier een lay-out samenstellen!

informatie opvragen

Gerelateerde expertises


Productie

Aansluiting van je productieprocessen op de uitdagingen in de markt en de bedrijfsstrategie zijn fundamenteel om duurzaam succes te bereiken.

Lees meer

Distributie

Hoe richt je je distributienetwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid vraagt een continue herijking van je distributie netwerk.

Lees meer

Sustainability

Duurzaam productief en effectief voor klanten; duurzaam voordelig en aantrekkelijk voor directe betrokkenen en de hele keten; en duurzaam beter voor het milieu.

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling & organisatie

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie-ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens de projecten, en gelooft niet in one-size-fits-all.

Lees meer

Transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.

Lees meer

Lean & Six Sigma

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebiedt van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.

Lees meer

Continuous improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

ICT & Data

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties, we zorgen dat je de juiste inzichten krijgt.

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran

Lees meer

Planning & Forecasting

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Wij helpen je om vragen te beantwoorden zoals: wat gaat de markt doen en hoe speelt de organisatie in op deze vraag? Om succesvol te kunnen zijn moet de forecast en de planning van uw voorraad optimaal zijn afgestemd op vraag van de klant.

Lees meer