Omnichannel logistiek

Omnichannel is een multichannel sales aanpak die er op is gericht klanten een naadloze winkel ervaring te bieden. Of de klant nu online via desktop of mobiel of offline in de winkel wil kopen of retourneren.

Engineering & consultancy

De omnichannel strategie van je bedrijf bepaalt de invulling van je logistieke concept. UC helpt opdrachtgevers bij strategieontwikkeling voor omnichannel logistiek en geeft advies over de vereiste inrichting van je operatie en de operationele processen zoals voorraadbeheer, ordermanagement, transport en retourlogistiek.

De professionals van UC Group hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, optimaliseren en aansturen van E-fulfilment operaties:

 • Strategie ontwikkeling m.b.t. omnichannel logistiek en de vereiste inrichting van de operationele processen;
 • Logistieke engineering van warehouses;
 • Advies over logistiek concept en procesoptimalisatie van e-business processen;
 • Omnichannel audit en verbeter programma;
 • Advies over outsourcing.

Realisatie

Een goed advies mag geen advies blijven. Zeker in complexe omnichannel omgevingen is het geven van aandacht en prioriteit voor realisatie een must.

Samen met onze opdrachtgevers werken we aan een masterplan voor realisatie van de omnichannel strategie, waarbij we de combinatie zoeken tussen professionals van onze opdrachtgevers en die van UC.  Onze input kan technisch, projectmatig of vanuit de lijn zijn, bewust hebben we die diversiteit aan professionals in huis om onze klanten succesvol te ondersteunen.

UC professionals hebben veel ervaring met:

 • Project- en programma management;
 • Operationeel management van E-fulfilment operaties;
 • Begeleiding van E-fulfilment tendertrajecten;
 • Dasboarding en IT architectuur voor e-fulfilment operaties.

Benieuwd hoe UC kan ondersteunen bij de realisatie van je omnichannel strategie? Neem contact met ons op!

Interim

Soms is een masterplan een te zwaar middel om in te zetten bij veranderingen en is tijdelijke capaciteit van specifieke professionals de beste oplossing voor dit moment. De inzet van deze capaciteit via UC heeft een aantal duidelijke voordelen:

 • Snelle inzet van branche- en vakspecialisten;
 • Rechtstreeks zaken doen met professionals – geen toeslagen voor bemiddeling;
 • Geen risico volgens de wet DBA als opdrachtgever;
 • Onze professional zijn niet alleen en kunnen altijd terugvallen om de kennis van hun collega’s.
informatie opvragen

Gerelateerde expertises


Productie

Aansluiting van je productieprocessen op de uitdagingen in de markt en de bedrijfsstrategie zijn fundamenteel om duurzaam succes te bereiken.

Lees meer

Distributie

Hoe richt je je distributienetwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid vraagt een continue herijking van je distributie netwerk.

Lees meer

Sustainability

Duurzaam productief en effectief voor klanten; duurzaam voordelig en aantrekkelijk voor directe betrokkenen en de hele keten; en duurzaam beter voor het milieu.

Lees meer

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Lees meer

ICT & Data

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties, we zorgen dat je de juiste inzichten krijgt.

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran

Lees meer

Transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.

Lees meer

Lean & Six Sigma

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebiedt van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.

Lees meer

Continuous improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling & organisatie

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie-ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens de projecten, en gelooft niet in one-size-fits-all.

Lees meer

Customer service

Customer service is de start van het logistieke proces. Goede customer service is proactief en attent. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring: op zowel strategisch als operationeel vlak.

Lees meer

Planning & Forecasting

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Wij helpen je om vragen te beantwoorden zoals: wat gaat de markt doen en hoe speelt de organisatie in op deze vraag? Om succesvol te kunnen zijn moet de forecast en de planning van uw voorraad optimaal zijn afgestemd op vraag van de klant.

Lees meer