Zoek binnen de UC Group website

“Handsfree” efulfilment: geen sprookje maar fascinerende realiteit!

  • Geschreven door:

12 december 2017

Van goederenontvangst tot en met het beladen van de truck van de pakketvervoerder: Er komt geen hand aan te pas. Robotics op topniveau: het nieuwe volledig geautomatiseerde distributiecentrum van JD.com.

Amazon en JD.com: global dé 2 grote complete e-retailers (sales en logistieke services)

Twee maanden geleden werd dit distributiecentrum geopend in de buurt van Shanghai.

JD.com is, global gezien, na Amazon de grootste e-retailer. Anders dan Alibaba heeft JD.com (idem als Amazon) niet alleen een online verkoopplatform, maar leveren ze veel logistieke services: Warehousing, voorraadbeheer, last mile services met korte levertijden, een breed onderzoeksprogramma om drones in te zetten voor last-mile levering naar het Chinese platteland.

Global de 7 grootste e-tailers. Uit Deloitte-rapport: Global Powers of Retailing 2017

 

“Robot warehouse” JD.com

Voor JD.com is dit DC in Kunshan, net buiten Shanghai, een test-DC. Verwerkingscapaciteit: 9000 online orders/uur ( ruim 200.000 orders/dag ).

Een robot aan het werk om ontvangen goederen over te zetten in warehouse-bakken

Killing voor de werkgelegenheid?

Enerzijds: Ja. Zonder robotisering zou het werk gedaan worden door ca. 180 DC medewerkers

Anderzijds: Nee.  Zhenhui Wang, CEO van JD Logistics: “Met het tempo dat e-commerce groeit in China en de rest van de wereld, zullen robotica en automatisering een noodzakelijke oplossing zijn om aan die explosie van de vraag te voldoen”.

 

Meer weten van efulfilment ontwikkelingen?

De E-fulfilment Academy biedt een Post HBO-opleiding, 6 cursusmiddagen, waarin de belangrijkste aspecten van efulfilment worden behandeld.

Lesstof wordt constant ge-update, in kleine groepen wordt aan cases gewerkt. Uitgebreide aandacht voor efulfilment internationaal. Niet alleen Amazon, ook JD.com en meer internationale onderzoeksrapporten. Meer weten? Neem een kijkje op de website!

 


https://www.ucgroup.nl/handsfree-efulfilment-geen-sprookje-maar-fascinerende-realiteit/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link