Zoek binnen de UC Group website

Lars Jan Hekkelman, Partner UC Group

7 januari 2020

Lars Jan Hekkelman, Partner UC Group binnen hometribe logistics & fulfilment over zijn rol als tribemaster.

Kun je jezelf kort introduceren? 

Lars Jan Hekkelman 42 lentes jong en sinds juli verbonden aan UC Group. Gewerkt bij logistieke service providers, DHL Supply Chain en CEVA.
Ik woon in Amersfoort met mijn vrouw en twee kinderen. In mijn vrije tijd zit ik graag op de mountainbike of racefiets of ga een rondje hardlopen.

Kun je wat vertellen over jouw hometribe?

Dit is een enthousiaste groep mensen met ervaring in de logistiek. We houden elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op logistiek gebied en kunnen ons voordeel doen met elkaars netwerk. Door ons op deze wijze te organiseren kunnen we concurreren met de gevestigde orde.

Hoeveel mensen zitten er nu binnen de hometribe L&F?

Momenteel zitten er 16 mensen in de hometribe Logistics & Fulfilment. Een aantal hiervan is al vanaf het begin aangesloten bij UC Group.

Hoe onderhouden jullie op dit moment de verbinding en het contact?

We hebben één keer in de maand een hometribe meeting en daarna plenaire maatschapsmeeting met geheel UC Group. Daarnaast hebben we één keer in de maand een korte meeting om elkaar op de hoogte te houden. Ook zónder corona is het uitdagend om goed contact met elkaar te blijven houden.

Gelukkig weten wij onze weg in Teams-meetings te vinden. Een leuke manier was onlangs de online snelcursus ‘haka’ uitvoeren (een van origine Maori ‘dans’, dat ook wel bij rugby bedreven wordt). Verder kijken we hoe we ons het beste kunnen organiseren om verdere groei zo goed mogelijk vorm te geven. Zo wordt gekeken of contactmomenten in kleinere groepjes prettig werkt.

Jij bent recent tribemaster geworden, wat houdt dat in? Ligt de verantwoording van de binding bij jou?

Wat deze rol inhoudt? Daar ben ik mij momenteel in aan het verdiepen. Het is in ieder geval optreden als contactpersoon tussen UC Group service-organisatie en de hometribe. Zo heeft elke hometribe één contactpersoon, dit is wel zo praktisch in de communicatie. De verantwoording van de binding is niet alleen mijn taak, dit is onze gezamenlijke taak. Gelukkig zijn er voldoende maten die hier goede ideeën bij hebben.

Waar ligt jullie ambitie?

De ambitie op dit moment is om de grootte van de home tribe ongeveer gelijk te houden. Wel zijn we bezig om te kijken welke structuur een eventuele verdere groei het best ondersteunt. . Een groter netwerk kan voor iedereen interessant zijn, maar we moeten daarbij elkaar ook niet uit het oog verliezen. Dat beperkt onze binding en kracht van het samen ondernemen.

Jij bent enige tijd partner bij UC Group? Wat was jouw drijfveer om bij UC te komen?

4 jaar voordat ik bij UC Group gestart ben, had ik al interesse in UC Group. Om helemaal als zelfstandige – zonder ZZP collectief – van start te gaan leek mij nog iets te spannend, maar met de kennis, ervaring en netwerk van UC Group durfde ik het wel aan. En dat bevalt heel prima.


https://www.ucgroup.nl/lars-jan-hekkelman-partner-uc-group/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link