Zoek binnen de UC Group website

Lean masterclass valt goed in de smaak

17 juli 2019

De Lean masterclass van de young professionals van UC Group, elk kwartaal vindt er een editie plaats. Door het succes van de masterclass in mei is er in juni ook één gehouden. Deze was net als de vorige editie binnen 24 uur uitverkocht!

Wat wordt er eigenlijk gedaan tijdens deze masterclasses?

Vanuit UC Group wordt door de young professionals een masterclass georganiseerd voor enthousiaste studenten en starters. Tijdens deze masterclass kunnen de deelnemers de ‘Yellow belt’ in Lean verdienen en kennis maken met UC Group.

Harry Jonker, één van de partners van UC Group, begeleidt deze middag via de Lean Game, zodat de deelnemers op een speelse en interactieve wijze de basisbeginselen leren van Lean en hoe dit kan worden toegepast in de praktijk.

Termen als ‘Flow’, ‘Pull’, ‘Poka Yoke’ en ‘Andon’ komen voorbij tijdens deze middag. Na het einde van het spel kunnen de deelnemers het certificaat verdienen d.m.v. een klein examen en vieren we de geslaagde middag onder het genot van een hapje en drankje.

Wij vinden het altijd super leuk om deze masterclasses te organiseren, maar wat vinden de deelnemers er eigenlijk van?

Uit de feedback blijkt dat de masterclass tot nu toe altijd goed bevalt. De studenten vinden het een interessante middag, mede omdat het in een spelvorm wordt gehouden. De woorden die ze gebruikten om de middag te beschrijven zijn: leerzaam, leuk, relaxed, interessant en kennis verbredend. Eén van de deelnemers gaf zelfs aan dat hij een paar dagen na de masterclass op werk meteen zijn Lean skills in praktijk kon brengen. Hij zag een aantal onhandig opruimde dingen die met de 5S methode beter opgeruimd en geordend konden worden.

Eén groot succes dus. Op naar de volgende editie! Houd de website en LinkedIn in de gaten voor meer events.

 

 

 

 

 


https://www.ucgroup.nl/lean-masterclass-valt-goed-de-smaak/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link