Lekker eten en daarmee direct een goed doel ondersteunen? Dat kan!

  • Geschreven door:

4 juni 2019

Onze partner Harry Jonker gaat op 3 november de marathon van New York lopen. Dit doet hij niet voor niets, hij loopt voor het goede doel, namelijk de Bas van de Goor Foundation.

Deze stichting verbetert de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. “Toen mijn zoon Harold 7 jaar oud was kreeg hij de diagnose “Diabetes”. Ondertussen is hij 19 jaar oud. In deze jaren hebben we gezien wat de Bas van de Goor Foundation doet en betekent voor mensen met diabetes. Sport en bewegen voor mensen met diabetes is belangrijk. Het sporten kan je helpen om je glucosewaarden beter onder controle te krijgen en het kan er zelfs voor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt. Ze leren kinderen door middel van activiteiten om te gaan met hun lijf. De diabetes wordt dan voor hen voorspelbaar. Doordat kinderen met diabetes elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat ze niet de enige zijn. Dit kan helpen. Ook voor ouders worden informatiebijeenkomsten gehouden. Tijdens deze informatiebijeenkomsten leer je hoe je met een kind met diabetes moet omgaan. Wij en Harold hebben veel gehad aan de activiteiten en bijeenkomsten van de Bas van de Goor Foundation. En ik wil dit ook voor anderen mogelijk maken”, vertelt Harry.

Marathon van New York

Harry Jonker is al jaren een fanatiek hardloper. Sinds drie jaar loopt hij halve marathons. “Elke keer dacht ik, ik ga de hele marathon van New York lopen, maar ik gunde mij telkens geen tijd hiervoor. Totdat ik in februari het evenement voorbij zag komen op social media en dacht: “Nu moet het er van komen”. Met het hardlopen zet ik mij ook nog in voor het goede doel. Wat is er nog leuker?”. Harry traint drie keer per week endrie maanden voordat de marathon plaatsvindt begint hij met een compleet trainingsschema.

“Voor elke meter is het de bedoeling om 0,10 eurocent op te halen, dus het minimale bedrag is € 4.219,50 maar ik hoop het ‘dubbele’ binnen te halen. Tot op heden heb ik rond de € 4.000 euro bij elkaar. Ik heb bedrijven benaderd en een workshop ‘zakelijk vloggen’ georganiseerd, deze werd gegeven door Liek van der Plas (RTL/SBS6) en deze heeft € 1.100 opgebracht. Ik ben op de goede weg!”, vertelt Harry.

Samenwerking met restaurant Wildthout

Op 20 juni organiseert Harry in samenwerking met Restaurant Wildthout een all-in vier gangen diner met muzikale omlijsting. De kosten voor dit diner zijn 85 euro. “Enige tijd geleden heb ik in dit restaurant gegeten. En heb toen de eigenaar, Niek van Duuren, benaderd. Hij was meteen enthousiast. Het wordt een diner inclusief bijpassende wijnen. Niet de gehele opbrengst van het diner is voor de Bas van de Goor Foundation. De kosten van het diner moeten er nog wel af. Maar we gaan voor zo’n € 4.000 opbrengst”, vertelt Harry enthousiast. “Bas is zelf ook aanwezig tijdens het diner. Het diner is zeer geschikt voor bedrijven om te netwerken. Er is plek voor 80 personen. “Bas van de Goor foundation wil mensen kennis laten maken met elkaar. En dat is ook de insteek van dit diner. Alle acties moeten niet alleen voordelen opleveren voor de Foundation, maar ook de ondernemers”. Aanmelden voor het diner kan via de website www.helpharryhelpen.nl. Tijdens het diner wordt een veiling gehouden. “Ik ben bezig om lokale ondernemers te benaderen voor artikelen of activiteiten voor deze veiling. Ook voor deze veiling kunnen mensen contact opnemen via de website”.


https://www.ucgroup.nl/lekker-eten-en-daarmee-direct-een-goed-doel-ondersteunen-dat-kang/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link