Zoek binnen de UC Group website

Inzicht in de CO2 emissies van uw klanten

Loginex is een CO2 keten boekhoudtool waarmee u gevalideerde CO2 rapportages kunt samenstellen voor uw klanten, bedrijven, toezichthouders en overheden.

De calculatie en allocatie van CO2 is gebaseerd op de Europese norm EN 16258 aangevuld met de richtlijnen van COFRET en GLEC.

Loginex kan gebruik maken van de operationele transportdata van transportbedrijven, uit bijvoorbeeld Transport Management of Planningsystemen  eventueel gecombineerd met beschikbare brandstofgegevens, waarmee u de daadwerkelijke CO2 emissies kunt berekenen voor uw klanten.

Als consultant heeft u de keuze om de  brandstofgegevens te gebruiken die beschikbaar zijn bij de transportpartner van uw klant, of brandstof-emissiefactoren te gebruiken volgens de GLEC methode. Deze zijn gebaseerd op gemiddelde emissies per transportcategorie.

De Voordelen van Visma Loginex

  • Loginex houdt historische gegevens bij en beschikt over geavanceerde analyse tools waarmee u inzicht krijgt in trends en prognoses van CO2 emissies in de transporten van uw klanten, die u kunt gebruiken om samen met uw klanten CO2 reductie doelstellingen te bepalen en de voortgang daarvan te monitoren.
  • Loginex is een “software as a service” (SAAS) oplossing, die door een onbeperkt aantal consultants  binnen uw bureau, overal gebruikt kan worden en altijd is voorzien van de laatste updates.
  • Loginex is speciaal ontworpen voor consultants in de logistieke sector die inzicht willen hebben in de CO2 emissies van hun klanten, gebaseerd op daadwerkelijke informatie van transport partners, en daarover willen rapporteren naar klanten en overheden
  • De CO2 analyse en allocatie gebaseerd op daadwerkelijke transport en brandstof gegevens van  transport partners van klanten, geeft inzicht in de efficiency van transporten en maakt het mogelijk om de effectiviteit van genomen CO2 reductie maatregelen door klanten direct te meten en te analyseren.

Voor wie is het?

  • Consultants in de logistieke sector die inzicht willen hebben in de CO2 emissies van hun klanten
  • Consultants die hun klanten willen adviseren over het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen via deze link. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar info@ucgroup.nl