Zoek binnen de UC Group website

Betrouwbare CO2 Emissie rapportages voor uw klanten

Loginex is een CO2 keten boekhoud- en rapportagetool waarmee u gevalideerde CO2 rapportages kunt samenstellen voor uw klanten en voor overheden.

De calculatie en allocatie van CO2 is gebaseerd op de Europese norm EN 16258 aangevuld met de richtlijnen van COFRET en GLEC.

Loginex kan gebruik maken van de operationele transportdata van uw transportpartners uit bijvoorbeeld transportmanagement- of planningssystemen gecombineerd  met eventueel beschikbare brandstofgegevens, zodat u de daadwerkelijke CO2 emissies kunt berekenen.

U heeft als logistieke dienstverlener de keuze om daadwerkelijke brandstofgegevens te gebruiken als die beschikbaar zijn bij uw transport partner, of de brandstof emissiefactoren te gebruiken van de GLEC methode, gebaseerd op gemiddelde emissies per transportcategorie.

De Voordelen van Visma Loginex

  • Loginex houd historische gegevens bij en beschikt over geavanceerde analyse tools waarmee u inzicht krijgt in trends en prognoses van uw transporten en brandstofgegevens en de bijbehorende CO2 emissies, die u kunt gebruiken om de voortgang van voortgang te monitoren van uw reductie doelstellingen te monitoren.
  • Loginex is een “Software as a Service” (SAAS) oplossing, die door een onbeperkt aantal medewerkers binnen uw bedrijf of business unit, altijd en overal gebruikt kan worden. Loginex haalt real time de laatste updates op.  en altijd is voorzien van de laatste updates.
  • Loginex is speciaal ontworpen voor logistieke dienstverleners die internationale transportservices aanbieden met gebruik van diverse modaliteiten. Loginex verschaft inzicht in de CO2 emissie per klant. Loginex gebruikt  de daadwerkelijke informatie van transportpartners. Met behulp van Loginex kunnen logistiek dienstverleners rapporteren aan klanten en overheden.
  • De CO2 analyse en allocatie is gebaseerd op de daadwerkelijke transport- en brandstofgegevens van de transportpartners, geeft inzicht in de efficiency van de transporten en maakt het mogelijk om de effectiviteit van genomen CO2 reductie maatregelen direct te meten en te analyseren en te delen met klanten.

Voor wie is het?

  • Logistieke dienstverleners die hun klanten volledig willen ontzorgen. Ook op het gebied van emissie rapportages.
  • Logistieke dienstverleners die begrijpen dat hun klanten beter presteren met betrouwbare inzichten.

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen via deze link. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar info@ucgroup.nl