Zoek binnen de UC Group website

Eenvoudig rapporteren over emissies volgens officiele normen

Loginex is een CO2 keten boekhoud- en rapportagetool waarmee u gevalideerde CO2 rapportages kunt samenstellen voor uw klanten, afnemers en overheden.

Het berekenen en alloceren van CO2 emissies is gebaseerd op de Europese norm EN 16258 aangevuld met de richtlijnen van COFRET en GLEC.

Loginex kan gebruik maken van operationele transportdata uit uw transportmanagement- of planningssystemen in combinatie met brandstofgegevens, zodat u de daadwerkelijke CO2 emissies kunt berekenen.

U heeft als transportbedrijf de keuze om daadwerkelijke brandstofgegevens te gebruiken van uw  wagenpark en van eventuele onderaannemers als die beschikbaar zijn, of de brandstof-emissiefactoren te gebruiken volgens de GLEC methode, gebaseerd op gemiddelde emissies per transportcategorie en voertuigtype

De Voordelen van Loginex Carbon intelligence

  • Loginex houdt historische gegevens bij en beschikt over geavanceerde analysetools waarmee u inzicht krijgt in trends en prognoses van uw transporten en brandstofgegevens en de bijbehorende CO2 emissies, die u kunt gebruiken om de voortgang van uw reductie doelstellingen te monitoren.
  • Loginex is een “Software as a Service” (SAAS) oplossing, die door een onbeperkt aantal medewerkers binnen uw bedrijf of business unit, altijd en overal gebruikt kan worden. Loginex haalt real time de laatste updates op.
  • Loginex is speciaal ontworpen voor transporteurs die inzicht willen hebben in de CO2 emissies van de uitgevoerde transporten,  gebaseerd op daadwerkelijke transport (TMS) en brandstofinformatie en daarover willen rapporteren aan opdrachtgevers en overheden.
  • De CO2 analyse en allocatie is gebaseerd op daadwerkelijke transport- en brandstofgegevens van het wagenpark, geeft inzicht in de efficiency van de transporten en maakt het mogelijk om de effectiviteit van genomen reductiemaatregelen direct te meten en te analyseren.

Voor wie is het?

  • Transporteurs die hun klanten van een complete, betrouwbare en gevalideerde CO2 rapportage willen voorzien
  • Transporteurs die transparant willen werken

 

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen via deze link. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar info@ucgroup.nl