Zoek binnen de UC Group website

Betrouwbare emissierapportages over de hele keten

Loginex is een CO2 keten boekhoud- en rapportagetool waarmee u gevalideerde CO2 rapportages kunt samenstellen voor uw afnemers en voor overheden.

Het berekenen en alloceren van CO2 emissies is gebaseerd op de Europese norm EN 16258 aangevuld met de richtlijnen van COFRET en GLEC.

Loginex kan gebruik maken van de operationele transportdata van uw transporteur of dienstverlener uit bijvoorbeeld transportmanagement- of planningssystemen gecombineerd  met eventueel beschikbare brandstofgegevens, zodat u de daadwerkelijke CO2 emissies kunt berekenen.

U heeft als verlader de keuze om de daadwerkelijke brandstofgegevens te gebruiken als die beschikbaar zijn bij uw transporteur of dienstverlener, of de brandstof-emissiefactoren te gebruiken van de GLEC methode, gebaseerd op gemiddelde emissies per transport categorie

De Voordelen van Visma Loginex

  • Loginex houd historische gegevens bij en beschikt over geavanceerde analyse tools waarmee u inzicht krijgt in trends en prognoses van de transport en brandstof gegevens en de bijbehorende CO2 emissies Deze kunt u kunt gebruiken om de voortgang te monitoren van uw reductie doelstellingen.
  • Loginex is een “software as a service” (SAAS) oplossing, die door een onbeperkt aantal medewerkers binnen uw bedrijf of business units gebruikt kan worden en altijd is voorzien van de laatste updates.
  • Loginex is speciaal ontworpen voor verladers die als onderdeel van een logistieke keten en inzicht willen hebben in de CO2 emissie van hun keten, gebaseerd op daadwerkelijke informatie van hun transporteurs en logistieke dienstverleners en daarover willen rapporteren naar afnemers en overheden
  • De CO2 analyse en allocatie, gebaseerd op daadwerkelijke transport- en brandstofgegevens van transportbedrijven, geeft inzicht in de efficiency van de transporten en maakt het mogelijk om de effectiviteit van genomen reductiemaatregelen direct te meten en te analyseren.

Voor wie is het?

  • Verladers die inzicht willen hebben in hun hele keten
  • Verladers die doorhebben dat ze strategisch voordeel kunnen halen uit betrouwbare emissiedata

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen via deze link. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar info@ucgroup.nl