Loginex Carbon intelligence

Van alle bedrijven wordt verwacht dat ze een bijdrage leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. De uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, moet omlaag. Daarom zullen bedrijven precies in kaart moeten brengen hoeveel ze uitstoten en ze zullen deze informatie in toenemende mate ook moeten delen met klanten, partners en toezichthouders.

CO2 Emissie Calculaties voor de logistieke sector

Bestaande en aankomende wetgeving zoals de CSDD, de CSRD en het Duitse Lieferkettengesetz verplichten bedrijven emissies over de hele keten te registreren en hierover ook te rapporteren. De logistieke sector heeft een groot aandeel in de CO2 uitstoot en dus een belangrijke rol in het correct registreren en toewijzen van CO2 uitstoot aan opdrachtgevers en klanten.

Juist in de logistiek is het nauwkeurig en correct meten en registreren van CO2 emissies een grote uitdaging. Internationale supply chains zijn complex en er is een grote verscheidenheid aan transportmodaliteiten en ketens.

Visma Loginex betrouwbaar en efficiënt rapporteren

Bij het berekenen en toewijzen van CO2 emissies in de logistiek is  een aantal standaarden en methoden van belang. De Europese norm EN 16258,  COFRET (Carbon footprint of freight transport) en  GLEC Framework (GLEC Framework).  Loginex  maakt gebruik van deze normen en methoden. Tevens is Loginex al ingericht om straks te voldoen aan de aankomende ISO 14083 normering.

Het Loginex Carbon Intelligence SAAS platform is specifiek ontwikkeld door Visma Connect in samenwerking met UC Group voor bedrijven in de logistiek en supply chain om betrouwbaar en gevalideerd CO2 emissies te berekenen.

Onder de NFRD (Non-Financial Reporting Directive) en de EED (Energy Efficiency Directive) zijn grote bedrijven in Europa nu al verplicht om te rapporteren over duurzaamheid. Volgens de aankomende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) middelgrote bedrijven straks ook. Hun business partners en toeleveranciers in de keten zullen daarom ook informatie moeten gaan delen over CO2 emissies.

Loginex voldoet aan de Europese normen, wet- en regelgeving en kan ingezet worden bij het samenstellen van duurzaamheidsrapportages in het kader van  CSRD.

 

Loginex Carbon intelligence voor Transporteurs.

Loginex Carbon intelligence voor Verladers.

Loginex Carbon intelligence voor Logistieke dienstverleners.

Loginex Carbon intelligence voor Consultants.

 

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen via deze link. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar info@ucgroup.nl