Zoek binnen de UC Group website

Macht aan de gebruiker met Embedded Analytics

  • Geschreven door:

22 november 2017

Bij de meeste BI tools wordt de gebruiker bij het maken van een analyse gedwongen om de vertrouwde applicatie te verlaten en in plaats daarvan gebruik te maken van een gespecialiseerde BI omgeving. Eindgebruikers worden hierdoor onnodig gehinderd en kunnen zo minder gemakkelijk en snel analyses maken. Embedded Analytics biedt een oplossing voor dit probleem.

Embedded Analytics

Bij Embedded Analytics (EA) worden BI en Analyse tools direct geïntegreerd in software applicaties. Ze opereren zo feitelijk als een onderdeel van de applicatie zelf en niet als een apart platform met een aparte datasilo.

Op deze manier kunnen gebruikers sneller en gemakkelijker analyses uitvoeren en tot bepaalde inzichten komen. Deze kunnen ze vervolgens ook weer sneller delen met hun collega’s.

 

Voordelen Embedded Analytics

EA heeft diverse voordelen! Zoals een naadloze overgang van gebruikersinterface en het feit dat je geen verschillende systemen (CRM, Ordermanagement, etc.) nodig hebt voor analyse. Een verkoopteam kan bijvoorbeeld direct in een CRM inloggen en hier ook data van andere systemen zien. Zo kan op basis van alle benodigde data direct een beslissing worden genomen.

Een ander voordeel is data vermenging waarbij bijvoorbeeld salestargets, die nu in een MS Excel sheet staan, worden vergeleken met actuele sales gegevens.

Hierbij zou in het geval van BI een handmatige vergelijking moeten plaatsvinden tussen data van het systeem en de Excel sheet. Door het mengen van de data uit Excel met de data in het systeem kan er beter en sneller een besluit genomen worden.

Ook is het handig voor een stuk procesoptimalisatie. Interactieve visualisaties zoals tabellen, grafieken en kaarten worden dan bijvoorbeeld gedeeld via een web interface. Klanten kunnen dan op een specifieke site een gedeelte zien van hun eigen activiteiten op basis van de data die voor hen van belang zijn.

 

Toenemende populariteit Embedded Analytics

De populariteit van EA is de afgelopen paar jaar enorm toegenomen. Volgens studies maken zakelijke gebruikers twee keer sneller de keus voor Embedded Analytics dan voor traditionele Business Intelligence tools.

EA zal de komende jaren, naast de traditionele end-to-end BI systemen, een steeds belangrijke rol innemen. Door de grote hoeveelheid data die beschikbaar zijn, en het gegeven dat organisaties steeds meer beslissingen nemen op basis van deze data, wordt het nóg belangrijker dat er snel en efficiënt analyses gemaakt kunnen worden.

 

Embedded Analytics en UC Group

Als u meer wilt weten over dit onderwerp of eens van gedachten wilt wisselen over het beter benutten van data binnen uw bedrijf, maak dan een afspraak en ontdek de mogelijkheden van onder andere EA.

 

business intelligence

Embedded Analytics steeds populairder


https://www.ucgroup.nl/macht-aan-de-gebruiker-met-embedded-analytics/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link