Zoek binnen de UC Group website

Mijn 3 jarig jubileum bij UC Group!

  • Geschreven door:

26 mei 2021

10 projecten diep met nog vele te gaan en ontelbaar veel herinneringen en ervaringen rijker. Mee helpen opbouwen aan ons Team en je sterktes en zwaktes leren kennen. Dit is in een notendop mijn carrière bij de UC Group tot heden.

The Past

Als onervaren schoolverlater is het zoeken naar een plek waar je thuis hoort de normaalste zaak. Ook voor mij was het niet altijd makkelijk om voor mezelf te bepalen wat ik nu ambieerde en dat maakte me vrij onzeker. Onzeker over het werk dat ik afleverde, wat ik graag zou willen doen en waar ik zou willen staan. Het duurt dan ook even voordat het werkleven en haar standaarden doordringen als je kijkt naar hoe het op school eraan toegaat. De eerste jaren van je carrière zijn heel belangrijk om te bepalen welke kant je op gaat en ik ben iemand die nooit uitgeleerd is/wil zijn. Ik zocht meer uitdaging.

The Present

De echte bewustwording van mijn toekomst plan kwam toen ik tijdens het werk in aanraking kwam met consultants in de logistiek. Ik werd getriggerd door de cases waar zij aan mochten werken als het gaat om logistiek, met name de warehouse automatiseringen. Dit is dan ook de reden dat ik me aansloot bij de UC Group als Logistics Engineer. De projecten waaraan ik mocht bijdragen waren zeer divers en hebben me veel geleerd. Er heeft zich iets unlocked in mijzelf waar ik energie uit kan halen. Dit werd recentelijk onbewust getriggerd en ik wil deze ervaring graag delen.

Een tijd terug had ik het voorrecht een student te woord te mogen staan welke een scriptie aan het schrijven was voor een bedrijf die op het punt stond om te gaan automatiseren. Bij dit gesprek ging het al redelijk snel over de automatiseringsrichting waarbij ik getriggerd werd om door te vragen naar de vraag achter de vraag. Waarom wil het bedrijf automatiseren en wat willen ze automatiseren? Er ontstond een fantastisch gesprek waarbij ik hem liet nadenken over de vraag achter de vraag en ik hielp hem met informatie te verstrekken over automatiseringen en de beweegredenen hierachter. Aan het eind van het gesprek kon hij met frisse inzichten en nieuwe informatie naar zijn opdrachtgever om dieper op de vraag in te kunnen gaan. Dit gaf mij enorm veel energie.

Bij klanten waar ik mee mag kijken in de operatie ben ik dan ook altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Waarom is er voor een bepaalde oplossing of proces gekozen en waarom is deze zo ingericht? Vragen waar ik dan ook het liefst mee worstel zijn de vragen waarbij het gaat om het innovatieve en menselijke stuk. Is dit het beste voor de operator? Is het fool proof genoeg? Zijn de instructies zo omschreven dat je iemand, bij wijze van, van de straat kan plukken en aan het werk kan zetten? Kortom, hoe is de combinatie automatisering & mens in de oplossing?

The future

Momenteel mag ik mijn energie steken in een uiterst unieke opdracht voor het live zetten van een gigantisch automatiseringsproject in Waalwijk. Hierbij komen de vragen waar ik energie van krijg aan bod en ben ervan overtuigd dat dit de start is van vele mooie projecten. Dit is een project voor mijn carrière bucket list waarbij hopelijk de volgende stap is om aan de voorontwikkeling te mogen staan van een dergelijk project. Ik ben ervan overtuigd dat kan ik hierbij mijzelf kan blijven uitdagen op de vraagstukken automatisering & mens.

 

 

 


https://www.ucgroup.nl/mijn-jarig-jubileum-bij-de-uc-group/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link