Zoek binnen de UC Group website

Onderzoek naar same-day delivery: wat zijn de trends?

  • Geschreven door:

11 april 2018

Omnichannel retail: een groeiende markt in ontwikkeling. Elke jaar laat UC Group in samenwerking met Rotterdam School of Management onderzoek uitvoeren naar de ontwikkelingen en trends in Omnichannel. Dit jaar staat last mile en same day delivery centraal. We vroegen Inga Helmons, student aan de RSM en dit jaar onderzoeker voor UC Group, een toelichting op het onderzoek.

Over het onderzoek

Afgelopen week leverde Inga haar scriptievoorstel in.  In haar onderzoek stelt ze de vraag: Hoe zal de distributie van shopping goods via same-day delivery georganiseerd worden in de komende 3 tot 5 jaar in de non-food industrie in Nederland?

Via interviews bij logistiek dienstverleners en retailers verzamelt Inga de komende maanden haar gegevens. Via deze informatie hoopt ze nieuwe conclusies te kunnen trekken waar in de toekomst iets mee kan worden gedaan.

Wat is same-day delivery eigenlijk?

Same-day levering houdt in dat wanneer een klant online een product bestelt, hij of zij deze bestelling binnen enkele uren na aankoop ontvangt en indien gewenst binnen een gekozen tijdsvenster.

Retailers als Bol.com zijn al aan het experimenteren met levering op dezelfde dag. Er wordt getest wat de klanten van de dienst vinden, wat de kosten zijn en nog belangrijker, wat de voordelen zijn.

 

Inga over afstuderen bij UC Group

Inga is niet de eerste die bij UC Group afstudeert op de trends en ontwikkelingen binnen omnichannel logistiek. Sinds 2015 gingen 3 studenten van de RSM haar voor. We vroegen Inga hoe ze het vindt om bij UC Group af te studeren.

Hoe is het om af te sturen bij UC Group?

Sinds 1 februari 2018 ben ik afstudeer stagiair bij de VakMaatschap UC logistics & fulfilment onder begeleiding van Tjibbe Jan de Vries & Nando van Essen. Het afstuderen bij UC Group bevalt me erg goed. Iedereen is erg behulpzaam en vanwege hun jarenlange ervaring in het vakgebied heeft iedereen enorm veel kennis om te delen.

Leuk! Welke studie doe je? En waarom dit onderwerp?

Op dit moment volg ik de master Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit. In samenwerking met de UC Group heb ik gekozen voor het onderwerp same-day delivery om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van same-day levering in Nederland.

Wat doe je zoal als je afstudeert?

Ik ben 2,5 dag per week te vinden op het hoofdkantoor in Rotterdam. Deze dagen gebruik ik om aan mijn scriptie te werken. Mijn ervaring is dat er elke dag wel iets anders gebeurt op het kantoor.

Elke 2e donderdag van de maand is er een partnerbijeenkomst van elke maatschap. Tijdens deze bijeenkomst worden de projecten van de verschillende partners besproken. Als er problemen in deze projecten zijn, wordt er samen naar een oplossing gezocht. Ook wordt de planning voor de komende maanden doorgenomen.

Eind oktober wordt er bijvoorbeeld een UC innovation & experience event georganiseerd. Twee weken geleden vond ook ‘de lenteborrel’ met externe contacten en alle partners plaats. Dit soort middagen zijn erg leuk om bij te praten en om te horen waar iedereen op dit moment mee bezig is!

 

Resultaten

De resultaten van haar onderzoek deelt Inga in een blog op deze website. Maar zo ver is het nog niet, eerst op stap en interviews uitvoeren. Wordt vervolgd!


https://www.ucgroup.nl/onderzoek-same-day-last-mile/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link