Big Mile

Minimale footprint, maximale winst

Big Mile

BigMile is een platform waarmee je als vervoerder of als dienstverlener inzicht krijgen in je transport prestaties op basis van je eigen data. Het is heel handig bij het vinden van nieuwe kansen om kosten te verlagen en CO2 uitstoot te verminderen. Het is makkelijk in gebruik en kan ook worden toegepast bij het monitoren van de resultaten van verbeteringen.

Waarom BigMile

In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat in 2023 er een heffing op CO2 komt. Dat geldt voor de hele EU en dus ook voor Nederland. In Duitsland komt er een CO2 heffing van € 10 per ton in 2021, oplopend naar € 35 per ton in 2025. Nederland heeft nog geen aankondiging gedaan over de hoogte van de heffing, maar wij volgen eigenlijk altijd de Duitse regels. Kortom, in 2023 komt er een CO2 heffing die hoogstwaarschijnlijk  € 10 per ton zal zijn.

Voor veel bedrijven geldt nu al dat er een verplichte opgave van CO2 uitstoot moet worden gedaan. Deze opgave moet ook voorzien zijn van een bespaarplan. Het is of wordt verplicht om CO2 opgave te doen en het is onvermijdelijk dat er een CO2 heffing komt. Met BigMile kan CO2 worden gemeten voor jouw organisatie èn het geeft inzicht in bespaar mogelijkheden.

Hoe werkt BigMile

BigMile werkt op basis van de transportgegevens van jouw organisatie. De minimale gegevens zijn lading, oorsprong, bestemming en brandstof. Het is zelfs mogelijk om BigMile te gebruiken als je geen brandstofgegevens hebt.

Op basis van de gegevens die bijna alle bedrijven hebben, kan BigMile berekenen wat de CO2 uitstoot is. Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met beladingsgraad en lege kilometers.

Wat heb ik er aan?

BigMile helpt bij het verbeteren van jouw concurrentiepositie, nu en in de toekomst. Als je nu begint krijg je inzicht in bespaarmogelijkheden van jouw transport. Minder kilometers betekent minder kosten. Binnen Nederland bestaan de kosten per kilometer voor ongeveer 30% uit brandstof en voor 50% uit arbeidskosten. Door lagere kosten is jouw onderneming aantrekkelijker voor klanten.

In de toekomst zul je met BigMile kosten kunnen besparen en zul je minder CO2 heffing moeten betalen of doorbelasten. Je concurrent, die niets doet, moet straks 100% doorbelasten en bijvoorbeeld maar 75%. Op CO2 heffing wordt jouw onderneming ook aantrekkelijker voor klanten.

Wat doet het UC BigMile Team

Het UC BigMile Team heeft de volgende activiteiten

  • Ondersteuning bij dataverzameling en rapportage. Kortom het werkend krijgen van het programma. Dit is in bepaalde gevallen kosteloos. Informeer naar de voorwaarden
  • Advies bij analyse van de gegevens om tot een bespaarplan te komen
  • Projectmanagement voor het realiseren van een bespaarings project

UC Group kan jou informeren over de manier waarop u met BigMile jouw organisatie kunt voorbereiden op de toekomst, met Minder CO2 en lagere kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

BigMile

Minimale footprint, maximale winst

Expertises


Distributie en stadslogistiek

Hoe richt je je distributie netwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid in combinatie met de verdichting van steden en milieu eisen vragen een continue gerijking van je distributie netwerk en de stadslogistiek.
Meer informatie

Verwante papers

PAPER | 15 maart 2017

Whitepaper – ‘Transformationeel leiderschap: bevlogenheid creëren in veranderprocessen.’

Harry Jonker, ervaringsdeskundige op het gebied van verandermanagement en Lean Six Sigma Black Belt, schrijft over de invloed van... Lees meer

Verwante artikelen


Naar kennisplatform

Team Big Mile


Orvo Pels

Orvo Pels

Adviseur Energietransitie en compliance

Leer mij kennen
Anneke van de Mond

Anneke van de Mond

Business Development Transport

Leer mij kennen
Joris van der Loo

Joris van der Loo

ERP adviseur & projecten supply chain

Leer mij kennen
Wouter Eijkelkamp

Wouter Eijkelkamp

Consultant Value chain maturity

Leer mij kennen

Overige oplossingen


Sales & operations planning ( S&OP)

Heb je het gevoel dat je voorraadkosten te hoog zijn, je productieplanning en voorraden niet in lijn zijn met de klantvraag en de klanttevredenheid daardoor terugloopt? Dan is het wellicht tijd om te kijken naar je Sales & Operations Planning proces (S&OP).

Lees meer

Control Tower

Vervoerders, logistieke dienstverleners en verladers willen steeds meer inzicht in hun supply chain, of in die van hun klant. Vaak wordt dan nagedacht over hoe men dat zou willen realiseren en op welke wijze dat vorm gegeven zou moeten worden.

Lees meer

Logistieke Strategie

Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

Lees meer