Sales & operations planning ( S&OP)

S&OP Maturity scan

S&OP is een verzameling van besluitvormingsprocessen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Het S&OP-proces integreert de financiële planning en de operationele planning, en verbind strategische plannen met de dagelijkse executie. Het doel is om toekomstige vraag, voorraad en productiecapaciteit in lijn te brengen teneinde een optimaal financieel resultaat te behalen in combinatie met een hoge klanttevredenheid.

Het is bovenal een proces waarbij je je gezond verstand moet gebruiken. Klinkt simpel, toch?

Toch zien we dat veel bedrijven worstelen om de volle potentie van S&OP te (gaan) gebruiken. De S&OP Maturity scan brengt structurele verbetering van het S&OP-proces onder handbereik.

WAAROM DE S&OP SCAN?

De S&OP Maturity scan maakt inzichtelijk waar je proces staat in termen van volwassenheid en hoe je presteert ten opzichte van de benchmark. De volgende aspecten worden beoordeeld: Demand Planning, Supply Planning, Rapportage & Overleg, Executive S&OP en het totale S&OP-proces.

WAT HEB JIJ ERAAN?

De informatie uit de scan geeft een objectief beeld van en stelt het bedrijf in staat het S&OP-proces gericht te verbeteren. Op basis van de verkregen informatie en het beoogde ambitieniveau van de organisatie doet UC Group een concreet voorstel voor een stappenplan om de volwassenheid (verbetertraject) van het S&OP-proces naar het gewenste niveau te brengen.

HOE WERKT DEZE SCAN:

  • Een online kennismakingsgesprek met de opdrachtgever waarin de scan wordt toegelicht;
  • Persoonlijke interviews met de belangrijkste stakeholders binnen de organisatie;
  • Presentatie van de resultaten van de interviews aan de bedrijfsleiding. In het verlengde hiervan zal het ambitieniveau bepaald worden;
  • Een voorstel t.a.v. de te nemen vervolgacties om de volwassenheid van het S&OP-proces naar het gewenste niveau te brengen.

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

De ‘S&OP maturity scan’ is ontwikkeld door UC Group. De scan bevat de kennis en ervaring van UC-professionals in diverse supply chain en productieomgevingen. Door kennis en ervaring te bundelen, is UC Group voortdurend in staat om innovatieve oplossingen te implementeren, innovatieve oplossingen die het verschil maken. UC Group behoort tot de top 10 Supply Chain Consultancy bureaus in Nederland.

 

Neem contact met ons op via: planning@ucgroup.nl

Wanneer neem je contact met ons op? Wanneer je een supply chain aanstuurt, van jezelf of van een klant. Wij komen graag met jou in gesprek.

 

Expertises


Verwante papers

Verwante artikelen


Naar kennisplatform

Team Sales & operations planning ( S&OP)


Rogier Mol

Rogier Mol

Supply chain consultant

Leer mij kennen
Philip van Lingen

Philip van Lingen

Senior Project and Supply Chain Manager

Leer mij kennen
Peter Bol

Peter Bol

Supply Chain adviseur

Leer mij kennen
Sander Demouge

Sander Demouge

Supply chain adviseur | Lean Six Sigma Black Belt

Leer mij kennen
Yves Gortzak

Yves Gortzak

Senior Manager en Project Manager Customer Service

Leer mij kennen
Kurt Klomp

Kurt Klomp

Supply Chain Consultant

Leer mij kennen
Johan Omvlee

Johan Omvlee

Supply Chain & Inkoop manager en adviseur

Leer mij kennen
Floor Jan Tiemersma

Floor Jan Tiemersma

Sr. Project Manager, Process en Supply Chain optimalisatie

Leer mij kennen
Wouter Eijkelkamp

Wouter Eijkelkamp

Consultant Value chain maturity

Leer mij kennen

Overige oplossingen


Logistieke Strategie

Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

Lees meer

Big Mile

BigMile is een platform waarmee je als vervoerder of als dienstverlener inzicht krijgen in je transport prestaties op basis van je eigen data. Het is heel handig bij het vinden van nieuwe kansen om kosten te verlagen en CO2 uitstoot te verminderen. Het is makkelijk in gebruik en kan ook worden toegepast bij het monitoren van de resultaten van verbeteringen.

Lees meer

Control Tower

Vervoerders, logistieke dienstverleners en verladers willen steeds meer inzicht in hun supply chain, of in die van hun klant. Vaak wordt dan nagedacht over hoe men dat zou willen realiseren en op welke wijze dat vorm gegeven zou moeten worden.

Lees meer