Logistics Maturity Scan

Logistieke dienstverleners en verladers willen inzicht en controle over hun supply chain. Hoe presteren individuele afdelingen en hoe houden ze grip op leverbetrouwbaarheid en kosten van de keten als geheel? Op welke deelgebieden van de supply chain moeten ze verbeterprojecten initiëren om de ketenprestatie te verbeteren? UC Group laat zien hoe je hierin de juiste stappen zet.

Logistics Maturity Scan

Als bedrijf wil je controle houden op de supply chain. Je wilt grip houden op doorlooptijden, op leverbetrouwbaarheid en op kosten van de individuele schakels. Je wilt tijdig kunnen anticiperen op kansen en risico’s, en klanten hierin proactief informeren.

Technologie-aanbieders hebben geavanceerde softwaretools ontwikkeld voor Business Intelligence, Control Towers en Supply Chain Visibility. Deze tools hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen, maar of jij daar als bedrijf nu ook in moet investeren is de vraag. Hoe volwassen ben je als organisatie en welke tools passen daar bij? Het aanbod IT-midddelen is divers en overweldigend dus de juiste keuze maken is niet eenvoudig.

Voordat je in IT investeert is het belangrijk om kritisch naar de huidige inrichting en prestatieniveaus te kijken. Hoe verhouden deze zich ten opzichte van het gewenste niveau en de prestaties bij andere bedrijven? Met de Logistics Maturity Scan van UC Group breng je in kaart waar je staat en welke stappen je moet zetten om aan de wensen en gestelde doelen te voldoen.

Wat kan UC Group voor mij betekenen?

Om de logistieke prestatie van een bedrijf te meten hanteert UC Group de volgende aanpak:

  1. Kennismaking en interviews

De Logistics Maturity Scan begint met een (online) kennismakingsgesprek waarin de scan wordt toegelicht. Tijdens de scan worden bedrijfsdata geanalyseerd en houden experts van UC Group interviews met de belangrijkste stakeholders. Dit geeft inzicht in je huidige logistieke prestatie en de volwassenheid van de logistieke keten. Ook brengen we je ambitieniveau in kaart. We doen dit aan de hand van je eigen inzicht en dat van je collega’s maar ook van je concurrenten (benchmark).

  1. Presentatie en verbetervoorstellen

Tijdens de presentatie bespreken we de resultaten van de Logistics Maturity Scan. We laten zien welke stappen nodig zijn om je logistieke prestatie op het gewenst niveau te krijgen en deze in de toekomst zo te houden.  We doen concrete voorstellen voor verbetering en laten zien welke tools daar eventueel bij horen. Er worden vervolgacties geformuleerd om de volwassenheid van je logistieke keten naar het gewenste niveau te brengen.

  1. Verbeterscenario’s en oplossingen

UC Group begeleidt je in het gehele proces van de Logistics Maturity Scan. We nemen je mee in de verschillende verbeterscenario’s, zetten de keuzemogelijkheden op een rij en helpen je bij de implementatie. De scan bevat de kennis en ervaring van UC professionals in diverse supply chain en productie-omgevingen. Door het bundelen van deze kennis en ervaring is UC Group in staat om die oplossingen te implementeren die voor jouw bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Wat heb ik hier concreet aan?

Je krijgt een vergelijking tussen  een door je eigen organisatie gemaakte beoordeling  van je logistieke prestaties  en een beoordeling door UC Group. De Logistics Maturity Scan geeft een beeld van de volwassenheid en de logistieke prestaties van je onderneming t.o.v. de gewenste situatie. Je krijgt een helder inzicht in de verbeteringen die je aan kunt brengen om de gehele logistieke prestatie naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk ook onze whitepaper hier

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Peter Bol, Peter Jasperse, Johan Omvlee, Hans Hulsinga, Eric Hoogendam, Philip van Lingen

Neem gerust contact op met één van onze mensen. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen stuur dan een mail naar controltower@ucgroup.nl

 

Expertises


Supply Chain Management

Een succesvol supply chain management ( ook wel integraal ketenbeheer genoemd) is een principe dat door verbeterde processen en samenwerkingen met leveranciers en klanten betere functies van deelnemende bedrijven in de keten kunnen ontstaan.
Meer informatie

Transport

Transport in al zijn facetten is een wezenlijk onderdeel van de supply chain, alle modaliteiten zijn daarbij relevant; weg-, binnenvaart, zee en luchttransport. Op al deze domeinen en in hun integraliteit vinden snelle veranderingen plaats.

Meer informatie

Supply chain IT services

Een hedendaagse supply chain is niet meer denkbaar zonder een stevige IT backbone. Zowel je juiste software alsook infrastructuur zijn ondersteunend aan de realisatie van je doelstellingen.

Meer informatie

opleiding_group_text

Verwante papers

PAPER & WEBINAR | 11 maart 2021

Whitepaper: Hoe volwassen is uw supply chain?

Het invoeren van een Control Tower in uw organisatie. Lees meer

Verwante artikelen

ARTIKEL | 5 oktober 2021

Innoveren in logistiek vraagt om co-creatie

Innoveren in logistiek vraagt om co-creatie

Op dinsdag 28 september organiseerde UC Group voor de derde keer in zijn bestaan het Innovation & Experience (INEX)-event, dit jaar... Lees meer

ARTIKEL | 19 januari 2021

IT volwassenheid: Maslow vs Nolan!

IT volwassenheid: Maslow vs Nolan!

"Hans Ketterings van Yellowstar en Hans Hulsinga, als Logistics & Supply Chain professional verbonden aan de UC Group mailen elkaar... Lees meer

ARTIKEL | 7 januari 2021

It’s retail Jim, but not as we know it

It’s retail Jim, but not as we know it

Onlangs mocht ik voor een vooraanstaande Nederlandse logistieke dienstverlener onderzoek doen naar de toekomst van Logistiek en... Lees meer


Naar kennisplatform

Team Logistics Maturity Scan


Peter Bol

Peter Bol

Supply Chain adviseur

Leer mij kennen
Eric Hoogendam

Eric Hoogendam

Senior Logistics Engineer

Leer mij kennen
Philip van Lingen

Philip van Lingen

Senior Project & Supply Chain Manager

Leer mij kennen
Hans Hulsinga

Hans Hulsinga

Transport, Logistiek & Supply Chain Consultant

Leer mij kennen
Ronald de Hoog

Ronald de Hoog

Operations, Logistiek en Supply Chain management | Verandermanagement

Leer mij kennen
Jos Eikhout

Jos Eikhout

Digital Innovation & Transformation Adviseur

Leer mij kennen
Johan Omvlee

Johan Omvlee

Supply Chain & Inkoop manager | Adviseur

Leer mij kennen
Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain Adviseur

Leer mij kennen

Overige oplossingen


CO2 Footprint

De klimaattransitie heeft grote impact op bedrijven die zelf transporteren of hun transport uitbesteden. Regels worden strenger en aan emissies komt een prijskaartje te hangen. Om concurrerend en winstgevend te blijven, moet je met je CO2 footprint aan de slag. Lees hoe UC Group i.s.m. Loginex je hierbij helpt.

Lees meer

Logistieke Strategie

Bedrijven zien veel veranderingen op zich afkomen en moeten hier met hun logistiek in meebewegen. Maar hoe bepaal je een strategie wat betekent dit voor de inrichting van de supply chain operatie? Moet je gaan outsourcen of misschien mechaniseren? Moet je met regionale magazijnen gaan werken of beter alles in één DC centraliseren? Lees hoe UC Group je helpt de juiste keuzes te maken.

Lees meer

S&OP maturity scan

Zijn in jouw bedrijf voorraad en productie niet meer in lijn zijn met de klantvraag? Heb je het gevoel dat je hierdoor omzet misloopt, onnodig kosten maakt en/of de klanttevredenheid terugloopt? Dan is het tijd om naar je Sales & Operations Planning (S&OP)-proces te kijken en ons S&OP-verbeterprogramma te doorlopen. Lees hoe UC Group helpt het integrale planningsproces weer vlot te trekken.

Lees meer