Control Tower

Control tower: meer dan inzicht in jouw supply chain.

Control Tower

JOUW UITDAGING

Als je als eigenaar van de logistieke keten of als logistiek dienstverlener actief bent, is er een sterke behoefte om inzicht en controle over je supply chain te krijgen. Je doelen hierbij zijn: verhogen van de leverbetrouwbaarheid, bereiken van een hogere efficiency in de keten, een betere proactieve informatie voorziening en kunnen anticiperen bij problemen.

In dit verband hoor je vaak “buzzwords” zoals Digitalisering, Blockchain, Business Intelligence en Control Tower.  Belangrijker is echter om eerst kritisch naar de inrichting van je supply chain te kijken en te bepalen welke stappen je het beste kunt zetten om de gestelde doelen te bereiken.

ZO PAKKEN WIJ DAT AAN

Om ondernemingen in staat te stellen hun logistieke prestatie te meten heeft UC Group de ‘Logistics Maturity’ (LM) scan ontwikkeld. Hiermee kun je beoordelen welke stappen genomen moeten worden  om je prestaties naar een hoger niveau te brengen. De LM scan geeft inzicht in je huidige logistieke prestatie en de volwassenheid van de logistieke keten. Niet alleen vanuit je eigen inzicht en dat van je collega’s, maar ook vanuit een benchmark perspectief.

UC Group begeleidt en adviseert op basis van de uitkomsten van de LM scan. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen die je gesteld hebt om het inzicht en de aansturing van de logistieke keten verder te optimaliseren.

HOE WERKT DEZE SCAN? 

De scan bestaat uit een aantal stappen:

  • Een (online) kennismakingsgesprek waarin de LM scan wordt toegelicht;
  • Een beoordeling van de logistieke prestaties door je eigen organisatie, waarbij je zelf gebruik maakt van het UC Group-model;
  • Een interview van het team door UC Group met behulp van de LM scan;
  • De resultaten van je eigen beoordeling en de interviews van UC Group worden met je gedeeld;
  • UC Group kan een vrijblijvend voorstel doen waarin wordt aangegeven welke verbeteringen het snelst resultaat bieden;
  • Gezamenlijk worden mogelijke vervolgacties geformuleerd om de volwassenheid van je logistieke keten naar het gewenste niveau te brengen.

WAT HEB JIJ ERAAN?

Je krijgt een vergelijking tussen  een door je eigen organisatie gemaakte beoordeling  van je logistieke prestaties  en een beoordeling door UC Group. De LM scan geeft een beeld van de volwassenheid en de logistieke prestaties van je onderneming t.o.v. de gewenste situatie. Je krijgt een helder inzicht in de verbeteringen die je aan kunt brengen om de gehele logistieke prestatie naar een hoger niveau te tillen. Hiermee kun je  bepalen op welk gebied je het beste kunt starten.

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

UC Group begeleidt je in het gehele proces van de LM scan en neemt je mee in de verschillende verbeterscenario’s en keuze mogelijkheden. Met de LM scan als stevige basis kun je zelf een praktisch plan ontwikkelen om het behalen van je logistieke doelstellingen concreet te maken.

Graag helpen wij je mee in dit proces om jouw plannen te realiseren.

 

Bekijk ook onze whitepaper hier

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Peter Bol, Peter Jasperse, Johan Omvlee, Hans Hulsinga, Eric Hoogendam, Philip van Lingen

E-mail: controltower@ucgroup.nl

 

Wanneer neem je contact met ons op? Wanneer je een supply chain aanstuurt, van jezelf of van een klant. Wij komen graag met jou in gesprek.

 

Expertises


Supply Chain Management

Een succesvol supply chain management ( ook wel integraal ketenbeheer genoemd) is een principe dat door verbeterde processen en samenwerkingen met leveranciers en klanten betere functies van deelnemende bedrijven in de keten kunnen ontstaan.
Meer informatie

Transport

Transport in al zijn facetten is een wezenlijk onderdeel van de supply chain, alle modaliteiten zijn daarbij relevant; weg-, binnenvaart, zee en luchttransport. Op al deze domeinen en in hun integraliteit vinden snelle veranderingen plaats.

Meer informatie

Supply chain IT services

Een hedendaagse supply chain is niet meer denkbaar zonder een stevige IT backbone. Zowel je juiste software alsook infrastructuur zijn ondersteunend aan de realisatie van je doelstellingen.

Meer informatie

Verwante papers

PAPER & WEBINAR | 11 maart 2021

Whitepaper: Hoe volwassen is uw supply chain?

Het invoeren van een Control Tower in uw organisatie. Lees meer

Verwante artikelen

ARTIKEL | 19 januari 2021

IT volwassenheid: Maslow vs Nolan!

IT volwassenheid: Maslow vs Nolan!

"Hans Ketterings van Yellowstar en Hans Hulsinga, als Logistics & Supply Chain professional verbonden aan de UC Group mailen elkaar... Lees meer

ARTIKEL | 7 januari 2021

It’s retail Jim, but not as we know it

It’s retail Jim, but not as we know it

Onlangs mocht ik voor een vooraanstaande Nederlandse logistieke dienstverlener onderzoek doen naar de toekomst van Logistiek en... Lees meer

ARTIKEL | 22 oktober 2020

De olifant de kamer uit

De olifant de kamer uit

"Hans Ketterings van Yellowstar en Hans Hulsinga, als Logistics & Supply Chain professional verbonden aan UC Group mailen elkaar... Lees meer


Naar kennisplatform

Team Control Tower


Peter Bol

Peter Bol

Supply Chain adviseur

Leer mij kennen
Eric Hoogendam

Eric Hoogendam

Logistics Engineer

Leer mij kennen
Philip van Lingen

Philip van Lingen

Senior Project and Supply Chain Manager

Leer mij kennen
Jos Eikhout

Jos Eikhout

Digital Innovation / Transformation Adviseur

Leer mij kennen
Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain Adviseur

Leer mij kennen
Johan Omvlee

Johan Omvlee

Supply Chain & Inkoop manager en adviseur

Leer mij kennen
Hans Hulsinga

Hans Hulsinga

Transport, Logistiek & Supply Chain Manager

Leer mij kennen

Overige oplossingen


CO2 Footprint

De klimaattransitie heeft grote impact op bedrijven die zelf transporteren of hun transport uitbesteden. Regels worden strenger en aan emissies komt een prijskaartje te hangen. Om concurrerend en winstgevend te blijven, moet je met je CO2 footprint aan de slag. Lees hoe UC Group je hierbij helpt.

Lees meer

Logistieke Strategie

Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

Lees meer

S&OP maturity scan

Heb je het gevoel dat je voorraadkosten te hoog zijn, je productieplanning en voorraden niet in lijn zijn met de klantvraag en de klanttevredenheid daardoor terugloopt? Dan is het wellicht tijd om te kijken naar je Sales & Operations Planning proces (S&OP).

Lees meer