Logistieke Strategie

Uw logistieke toekomst. Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

Expertises

Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

UC Group helpt bedrijven met het bepalen van hun logistieke strategie, op basis van criteria als veiligheid, capaciteit, flexibiliteit en kosten. 
Reeds meerdere bedrijven gingen je voor, een korte greep uit de uiteindelijke gekozen oplossingen: 

 • Direct vanaf de productielijn verzenden van een substantieel deel van het volume 
 • Vervangen transport tussen productielocatie en warehouse door inzet van mechanisatie 
 • Van regionaal DC structuur naar centraal DC structuur 
 • Implementatie van mechanisatie oplossingen voor kleingoed in centraal DC 
 • Integratie van meerdere productiesites naar één centraal loading area 
 • Vervangen van productiebottlenecks door hogere/ extra capaciteit oplossingen 
 • Verbeteren van on-site afhandeling van chauffeurs & transportmiddelen 
 • Optimalisatie van omsteltijden 

Waarom? 

Het is belangrijk te weten waar je als organisatie op lange termijn naar toe moet werken om te zorgen dat je relevant in de markt blijft. Zonder goed kompas (je strategie) kom je niet in de volgende haven terecht. Een onderdeel hiervan is hoe je zorgt dat jouw supply chain zo ingericht wordt, dat het ondersteunt aan je doelstelling. En uiteraard spelen veiligheid, kosten en haalbaarheid een belangrijke rol in de pragmatische wereld van de logistiek….. 

Hoe werkt het? 

Iedere situatie en oplossing is uniek, maar onze aanpak is hetzelfde. We leggen de nadruk binnen deze aanpak op de juiste facetten zodat dit het beste aansluit bij jouw behoefte. 

Onze aanpak: 

Een team van UC specialisten, afgestemd op de specifieke situatie, bepaalt samen met de juiste mensen uit jouw organisatie waar de organisatie nu staat en wat de bedrijfsstrategie is. Hierbij kijken we ook naar logistieke data, bijvoorbeeld hoeveel volume wordt in de huidige situatie verwerkt én wat de verwachtingen zijn op dit gebied richting de toekomst. Gaat de business groeien of juist krimpen? 

Als we dit in kaart gebracht hebben, dan denken we met elkaar na hoe de processen (fysiek en IT) en organisatie eruit moet zien over 10 jaar. De exacte focus en diepgang in het project stemmen we hiertoe samen af. Door samen te brainstormen komen creatieve oplossingen boven tafel, die we vervolgens uitwerken (in veiligheid, kosten, investeringen, capaciteit, …) om de verschillende mogelijkheden en scenarios goed in kaart te krijgen. 

Op basis van deze mogelijkheden werken we dit uit tot een daadwerkelijke “logistieke strategie” die uitgewerkt en meer gedetailleerd wordt. Deze strategie wordt in een eindpresentatie aan de directie voorgelegd. In deze presentatie wordt je helemaal van begin tot einde meegenomen, inclusief de onderbouwing hoe beslissingen genomen zijn.   

Belangrijk hierbij is het betrekken van het lokale team om te zorgen dat iedereen betrokken is en uitegedaad wordt, zodat zij de uiteindelijk voorgestelde oplossingsrichting volledig ondersteunen (en in de praktijk graag zelf willen presenteren van de directie).  De betrokkenheid wordt mede gecreerd door (off-site) workshops, bezoeken van de werkvloer en de gedetailleerde data / proces analyse. 

Wat heb ik er aan? 

Door deze aanpak in een relatief korte periode krijg je samen met je team inzicht in de toekomstige mogelijkheden en de bijbehorende investeringen die daarvoor in de komende jaren voor benodigd zijn. Dit is feitelijk het startpunt voor de volgende fase, het implementen van de logistieke strategie. 

Wat doet het UC Team? 

Het UC Team verzorgt de volgende activiteiten: 

 • Strategy consultancy 
 • Project begeleiding 
 • Interpreteren van data & uitvoeren van de data-analyse 
 • Verzorgen van site visits om inzicht te krijgen in de huidige situatie en data te toetsen bij betreffende medewerkers 
 • Generen van ideen t.b.v. mogelijke oplossingsrichtingen 
 • Uitwerken van mogelijke oplossingsrichtingen 
 • Leveren van expertise m.b.t. kosten en investeringen van oplossingen 
 • Betrekken en uitdagen team leden van uw organisatie 

Wil je meer informatie over wat UC Group voor jou kan betekenen voor je logistieke toekomst? Neem contact met ons op voor meer informatie 

 • Inzetten van meerdere shifts bij groeiscenario’s 
 • Verhogen van inbound capaciteit voor half-fabricaten en verpakkingsmateriaal 
 • Creeren van een verbeterende & veilig on-site verkeersplan, rijroutes en beperking kruisingen 

 

 

Expertises


Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.
Meer informatie

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met logistieke engineering en analyse. Op basis van uw bedrijfsstrategie maken wij de vertaling naar de inrichting van je warehouse of de gehele netwerkstructuur.


Meer informatie

Distributie en stadslogistiek

Hoe richt je je distributie netwerk in om invulling te geven aan de veranderende klantvraag. De trend naar steeds kortere levertijden en hogere voorraadbeschikbaarheid in combinatie met de verdichting van steden en milieu eisen vragen een continue gerijking van je distributie netwerk en de stadslogistiek.
Meer informatie

Transport

Transport in al zijn facetten is een wezenlijk onderdeel van de supply chain, alle modaliteiten zijn daarbij relevant; weg-, binnenvaart, zee en luchttransport. Op al deze domeinen en in hun integraliteit vinden snelle veranderingen plaats.

Meer informatie

Verwante papers

PAPER & WEBINAR | 14 juli 2021

Webinar: Future proof warehouse strategieën

Om competitief te blijven als onderneming is een logistieke warehouse design dat goed aansluit bij de bedrijfsstrategie... Lees meer

PAPER & WEBINAR | 14 juli 2021

Webinar: 6-stappen naar een toekomstbestendige logistieke infrastructuur

Om competitief te blijven als onderneming is een logistieke infrastructuur die aansluit bij de bedrijfsstrategie noodzakelijk. In de... Lees meer

PAPER & WEBINAR | 1 januari 2021

Whitepaper: same day delivery logistics uitdagingen oplossingen

In de Whitepaper ‘Same Day Delivery Logistics – uitdagingen en oplossingen ' heeft Inga Helmons samengevat welke ontwikkelingen... Lees meer

Verwante artikelen

ARTIKEL | 2 juni 2021

UC Group en Irish Distillers proosten op logistiek succes

UC Group en Irish Distillers proosten op logistiek succes

Ierse whiskey zit in de lift. Dat merkt ook Irish Distillers, bekend van de merken Jameson en Powers. Om de groei op te vangen,... Lees meer

ARTIKEL | 27 mei 2021

Goede logistiek maakt je bedrijf meer waard. Maar hoe dan?

Goede logistiek maakt je bedrijf meer waard. Maar hoe dan?

Er vindt een keerpunt plaats in het denken over de rol van logistiek, constateert Pascal van Beek, managing director van UC Group.... Lees meer

ARTIKEL | 15 oktober 2020

5 kanaries als noodklok voor je logistieke strategie

5 kanaries als noodklok voor je logistieke strategie

Dat onze wereld aan het veranderen is, is voor ons een gegeven. Hoe weet ik nu of ik met mijn logistieke strategie terug naar de... Lees meer


Naar kennisplatform

Team Logistieke Strategie


Patrick Watervoort

Patrick Watervoort

Logistics engineer & analist

Leer mij kennen
Pascal van Beek

Pascal van Beek

Managing Director UC Group

Leer mij kennen
Wilbert Stoutjesdijk

Wilbert Stoutjesdijk

Director UC Group

Leer mij kennen

Overige oplossingen


Sales & operations planning ( S&OP)

Heb je het gevoel dat je voorraadkosten te hoog zijn, je productieplanning en voorraden niet in lijn zijn met de klantvraag en de klanttevredenheid daardoor terugloopt? Dan is het wellicht tijd om te kijken naar je Sales & Operations Planning proces (S&OP).

Lees meer

Big Mile

BigMile is een platform waarmee je als vervoerder of als dienstverlener inzicht krijgen in je transport prestaties op basis van je eigen data. Het is heel handig bij het vinden van nieuwe kansen om kosten te verlagen en CO2 uitstoot te verminderen. Het is makkelijk in gebruik en kan ook worden toegepast bij het monitoren van de resultaten van verbeteringen.

Lees meer

Control Tower

Vervoerders, logistieke dienstverleners en verladers willen steeds meer inzicht in hun supply chain, of in die van hun klant. Vaak wordt dan nagedacht over hoe men dat zou willen realiseren en op welke wijze dat vorm gegeven zou moeten worden.

Lees meer