S&OP maturity scan

Heb je het gevoel dat je voorraadkosten te hoog zijn, je productieplanning en voorraden niet in lijn zijn met de klantvraag en de klanttevredenheid daardoor terugloopt? Dan is het wellicht tijd om te kijken naar je Sales & Operations Planning proces (S&OP).

S&OP maturity scan

S&OP is een verzameling van besluitvormingsprocessen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Het S&OP-proces integreert de financiële planning en de operationele planning, en verbind strategische plannen met de dagelijkse executie. Het doel is om toekomstige vraag, voorraad en productiecapaciteit in lijn te brengen om een optimaal financieel resultaat te behalen in combinatie met een hoge klanttevredenheid.

Het is bovenal een proces waarbij je je gezond verstand moet gebruiken. Klinkt simpel, toch?

Toch zien we dat veel bedrijven worstelen om de volle potentie van S&OP te (gaan) gebruiken. De S&OP Maturity scan brengt structurele verbetering van het S&OP-proces onder handbereik.

WAAROM DE S&OP SCAN?

De S&OP Maturity scan maakt inzichtelijk waar je proces staat in termen van volwassenheid en hoe je presteert ten opzichte van de benchmark. De volgende aspecten worden beoordeeld: Demand Planning, Supply Planning, Rapportage & Overleg, Executive S&OP en het totale S&OP-proces.

WAT HEB JIJ ERAAN?

De informatie uit de scan geeft een objectief beeld van en stelt het bedrijf in staat het S&OP-proces gericht te verbeteren. Op basis van de verkregen informatie en het beoogde ambitieniveau van de organisatie doet UC Group een concreet voorstel voor een stappenplan om de volwassenheid (verbetertraject) van het S&OP-proces naar het gewenste niveau te brengen.

HOE WERKT DEZE SCAN:

  • Een online kennismakingsgesprek met de opdrachtgever waarin de scan wordt toegelicht;
  • Persoonlijke interviews met de belangrijkste stakeholders binnen de organisatie;
  • Presentatie van de resultaten van de interviews aan de bedrijfsleiding. In het verlengde hiervan zal het ambitieniveau bepaald worden;
  • Een voorstel t.a.v. de te nemen vervolgacties om de volwassenheid van het S&OP-proces naar het gewenste niveau te brengen.

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

De ‘S&OP maturity scan’ is ontwikkeld door UC Group. De scan bevat de kennis en ervaring van UC-professionals in diverse supply chain en productieomgevingen. Door kennis en ervaring te bundelen, is UC Group voortdurend in staat om innovatieve oplossingen te implementeren, innovatieve oplossingen die het verschil maken. UC Group behoort tot de top 10 Supply Chain Consultancy bureaus in Nederland.

Neem contact met ons op via: planning@ucgroup.nl

 

Flyer S&OP SCAN

 

 

Expertises


Sales & Operations Planning

Sales & Operations planning (S&OP) is een verzameling van besluitvormingsprocessen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, om de financiële planning en de operationele planning te integreren, en om de strategische plannen te verbinden met de dagelijkse executie. 
Meer informatie

Supply Chain Management

Een succesvol supply chain management ( ook wel integraal ketenbeheer genoemd) is een principe dat door verbeterde processen en samenwerkingen met leveranciers en klanten betere functies van deelnemende bedrijven in de keten kunnen ontstaan.
Meer informatie

Verwante papers

PAPER & WEBINAR | 1 januari 2021

Webinar: S&OP starten, hoe doe je dat?

In de webinar serie; Moderne Supply Chain vaagstukken met Pascal van Beek, gaan Peter Bol (S&OP consultan, UC Group) en Stefan de... Lees meer

PAPER & WEBINAR | 28 april 2020

Webinar: Praktijk voorbeelden voor een succesvolle S&OP

In de webinar serie; Moderne supply chain vraagstukken met Pascal van Beek, geven Peter Bol, Floor jan Tiemersma en Sander Demouge... Lees meer

PAPER & WEBINAR | 23 maart 2020

Webinar: Het effect op je S&OP door Corona

Tijdens dit webinar nemen zij je mee in een heldere aanpak en wat je er aan kan doen om de impact te verminderen.

Lees meer

Verwante artikelen

ARTIKEL | 6 oktober 2021

S&OP-proces in het slop? Zó trek je het weer vlot.

S&OP-proces in het slop? Zó trek je het weer vlot.

Ben jij ook iemand die een paar jaar geleden net als zoveel andere topmanagers zo enthousiast met Sales & Operations Planning aan de... Lees meer

ARTIKEL | 27 mei 2021

Leading Lean

Leading Lean

Hoe je met je medewerkers waardevol gedrag stimuleert, verspillend gedrag vermijdt en een energiezuinige, zelflerende organisatie... Lees meer

ARTIKEL | 26 mei 2021

Iedereen wil het ’goed’ doen! Maar wat is dat? Goed doen? Beter doen? De beste zijn?

Iedereen wil het ’goed’ doen! Maar wat is dat? Goed doen? Beter doen? De beste zijn?

Als Supply Chain consultant, sinds 2005, kom ik bij veel bedrijven. Veelal bij bedrijven in de maakindustrie, maar ook bij... Lees meer


Naar kennisplatform

Team S&OP maturity scan


Sander Demouge

Sander Demouge

Supply chain adviseur | Lean Six Sigma Black Belt

Leer mij kennen
Peter Bol

Peter Bol

Supply Chain adviseur

Leer mij kennen
Floor Jan Tiemersma

Floor Jan Tiemersma

Sr. Project Manager, Process en Supply Chain optimalisatie

Leer mij kennen
Philip van Lingen

Philip van Lingen

Senior Project and Supply Chain Manager

Leer mij kennen
Kurt Klomp

Kurt Klomp

Supply Chain Consultant

Leer mij kennen
Yves Gortzak

Yves Gortzak

Senior Manager en Project Manager Customer Service

Leer mij kennen
Wouter Eijkelkamp

Wouter Eijkelkamp

Consultant Value chain maturity

Leer mij kennen
Rogier Mol

Rogier Mol

Supply chain consultant

Leer mij kennen

Overige oplossingen


CO2 Footprint

De klimaattransitie heeft grote impact op bedrijven die zelf transporteren of hun transport uitbesteden. Regels worden strenger en aan emissies komt een prijskaartje te hangen. Om concurrerend en winstgevend te blijven, moet je met je CO2 footprint aan de slag. Lees hoe UC Group je hierbij helpt.

Lees meer

Control Tower

Vervoerders, logistieke dienstverleners en verladers willen steeds meer inzicht in hun supply chain, of in die van hun klant. Vaak wordt dan nagedacht over hoe men dat zou willen realiseren en op welke wijze dat vorm gegeven zou moeten worden.

Lees meer

Logistieke Strategie

Veel bedrijven zien steeds sneller veranderingen op zich afkomen. Wat betekent dit voor je supply chain? Ga je insourcen of juist outsourcen, off-shoring of juist near-shoring, regionale DC’s vs 1 centraal DC? Hoe zorg jij dat je bedrijf in de komende 10 jaar de juiste stappen richting een betere supply chain toekomst neemt?

Lees meer