Zoek binnen de UC Group website

Optimaliseer jouw Logistiek voor groei en efficiëntie

Onze Professionals helpen de directies van (groeiende) bedrijven om de logistiek om te buigen naar een partner in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. We lopen niet weg na het advies, door onze praktische achtergrond zijn we in staat om te helpen met het behalen van de resultaten. Als echte ondernemers durven we ook risico te nemen op basis van het resultaat.

Wat levert een logistieke strategie traject met UC Group op?

  • Helder inzicht in de kostenstructuur en verbeterpotentieel
  • Een helder inzicht in de Capex en Opex van alternatieve strategieën
  • Breed gedragen logistieke strategie aansluitend bij jouw bedrijfsdoelstellingen
  • Een praktisch implementatie plan voor de realisatie
  • Het verzorgen van de realisatie

Dit werkte eerder voor

Meer weten?

over onze logistieke diensten? Laat ons je inspireren en helpen.

Tommy Keane, Production Director, Irish Distillers

During a very critical time the team of UC Group delivered us a clear strategic vision for the future by combining engineering and pragmatic implementation skills in planning and IT project management.

Verdieping en achtergrond

Waarom is een logistieke strategie zo belangrijk?

Te vaak wordt logistiek gezien als:

• Kostenpost en daarmee snel te duur gevonden;
• Onderdeel dat niet goed (genoeg) performed, lage service levels;
• Bottleneck in de groei, door gebrek aan capaciteit of synergievoordelen;
• Niet flexibel genoeg, niet mee kunnen bewegen met seizoenen of nieuwe distributiekanalen.

Onze specialisten helpen de directies van (groeiende) groothandels- en productiebedrijven om de logistiek om te buigen naar een strategische business partner om bedrijfsdoelstellingen te halen.

Wij lopen niet weg na het advies, door onze praktische achtergrond zijn ze in staat om te helpen met het behalen van de resultaten. Als echte professionals durven ze ook risico te nemen op basis van het resultaat.

Voor wie is een logistieke strategie belangrijk?

Een logistieke strategie is belangrijk voor bedrijven die actief zijn in groothandel en productie en streven naar groei door overnames, vooral omdat ze internationaal actief zijn met een aanzienlijk aantal medewerkers.

Deze bedrijven moeten efficiëntie en effectiviteit in hun Supply Chain waarborgen om de groei te ondersteunen en te voldoen aan de vraag vanuit verschillende markten. Een goed doordachte logistieke strategie kan helpen bij het optimaliseren van voorraadbeheer, transportroutes, distributiekanalen en leveringsprocessen, wat essentieel is voor het behalen van concurrentievoordeel en het realiseren van groeiambities.

Problematiek waarbij we helpen

Herken je dit?

Is het antwoord op één of meer van de onderstaande vragen ‘JA’? Dan is de kans groot dat we je kunnen helpen.

Hoe ga jij om met uitdagingen als:

  • Ik moet logistieke kosten in lijn brengen met de omzet;
  • Ik moet schaalbaar en flexibele (resilient) zijn in een veranderde markt;
  • Ik moet mijn operatie in richten voor de toekomst;
  • Ik moet systeem ondersteuning en visualisatie van operatie;
  • Ik moet plotseling uitval van key personeel op vangen.

Laat ons jou adviseren en helpen met de bovengenoemde services.

Neem contact op

Waarom logistieke strategie zo belangrijk is:

16 januari 2024

Je supply chain optimaliseren? Zo doe je dat!

Wanneer je je eigen bedrijf onder de loep neemt, zullen er ongetwijfeld talloze gebieden zijn waar je optimalisatiepotentieel zult vinden. De warehouses zijn de kern van de supply chain van elk bedrijf, maar waar plaats je ze en hoe groot moeten deze zijn? Wij leggen je uit waarom een netwerkstudie hard nodig is.

Lees meer

23 november 2023

APK voor material handling systemen voorkomt teleurstellingen

Volledig gerobotiseerde opslagsystemen zijn hot en sexy. Om minder afhankelijk te zijn van schaars personeel, trekken directies er miljoenen euro’s voor uit. Hoe zuur is het dan als van de verwachte prestatieverbetering helemaal niets terecht komt! Meestal krijgt de leverancier de schuld. Volgens Johan Omvlee en Eric Hoogendam van UC Group ontstaan de teleurstellingen doordat geen rekening wordt gehouden met het logistiek concept. Ze hebben hiervoor twee belangrijke adviezen

Lees meer

3 november 2023

Jan Rotmans: “supply chains moeten op de schop”

De huidige crises op het gebied energie, klimaat en grondstoffen zijn een opmaat naar een nieuw tijdperk, stelt hoogleraar ‘transitiekunde’ Jan Rotmans. We zitten in een revolutie waarbij de inrichting van onze supply chains fundamenteel moet veranderen. Tijdens zijn keynote op het drukbezochte Innovation & Experience-evenement gaf hij de aanwezige bezoekers tips om zich hierop voor te bereiden.   

Lees meer

2 maart 2022

Kennis over e-commercelogistiek haal je niet uit een studieboek

De logistieke processen achter e-commerce worden gedomineerd door details en uitzonderingen. Ga je ergens in Europa een nieuwe DC-operatie starten dan moet je er als manager eerst fysiek naartoe, om het magazijn en de infrastructuur te inspecteren en met lokale logistieke dienstverleners praten. In deze blog vertelt logistiek expert Hans Hulsinga van UC Group over een recent project in Polen waarbij dit nadrukkelijk naar voren kwam.

Lees meer

Waarom UC Group?

UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers. Stuk voor stuk professionals in diverse supply chain en productie-omgevingen. UC Group gelooft dat vakmanschap dat flexibel wordt gecombineerd met ondernemerschap de sleutel is tot succesvolle adviezen en implementaties.

onze specialisten op dit onderwerp

UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers.