Zoek binnen de UC Group website

S&OP consultancy: Wat is je huidige S&OP status?

Heb je het gevoel dat je voorraadkosten te hoog zijn, je productie planning en voorraden niet in lijn zijn met de klantvraag en de klanttevredenheid daardoor terug loopt. Dan is het tijd om jouw Sales & Operations Planning (S&OP) proces onder de loep te nemen.

Een S&OP maturity scan geeft je:

  • Inzicht in huidige status S&OP
  • Objectief beeld van een passende S&OP
  • Handvaten om je S&OP te verbeteren

Dit werkte eerder voor

Maak nu de kickstart om je S&OP te verbeteren

Laat ons je helpen.

Sales & Operations Planning, hoe doe je dat?

Verdieping en achtergrond

Aan de slag met jouw S&OP

We zien we dat veel bedrijven worstelen om de volle potentie van S&OP te (gaan) gebruiken. We zullen uitleggen wat S&OP is en hoe deze van invloed is op je bedrijf.

Wat is S&OP?

S&OP is een verzameling van besluitvormingsprocessen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Het S&OP proces integreert de financiële planning en de operationele planning, en verbind strategische plannen met de dagelijkse executie. Het doel is om toekomstige vraag, voorraad en de productiecapaciteit in lijn te brengen om een optimaal financieel resultaat te behalen in combinatie met een hoge klanttevredenheid.

Voor wie is S&OP van toepassing?

Sales & Operations Planning (S&OP) is relevant voor bedrijven in de maakindustrie, distributie en logistiek, retail, en organisaties met complexe supply chains die hun vraag- en aanbodbeheer willen optimaliseren en de klanttevredenheid willen verbeteren.

Hoe kunnen wij helpen?

Met een S&OP scan en deskundigheid van onze professionals op dit gebied. Onze specialisten hebben ervaring met S&OP, Demand Planning, Supply Planning en Voorraadbeheer. 

Met een Maturity Scan maken we inzichtelijk waar je proces staat in termen van volwassenheid en hoe je presenteert ten opzicht van de benchmarkt. De volgende aspecten worden beoordeeld: Demand Planning, Supply Planning, Rapportage & Overleg, Executive S&OP en het totale S&OP Proces.

Wat levert het op? 

  • Hogere klanttevredenheid: een verbeterd imago; 
  • Betere beantwoording van de klantvraag; 
  • Balans tussen vraag en aanbod;
  • Anticiperen i.p.v. reageren; 
  • Reductie van kapitaalkosten (o.a. voorraden);
  • Betere financiële resultaten.

Problematiek waarbij we helpen

Hoe staat het met jouw S&OP?

Is het antwoord op één of meer van de onderstaande vragen ‘JA’? Dan is de kans groot dat we je kunnen helpen door middel van een Maturity Scan.

Ik moet mijn klanttevredenheid verbeteren

Ik moet mijn klantvraag beter beantwoorden 

Ik moet mijn financiële resultaten verbeteren

Ik moet de balans tussen vraag en aanbod verbeteren

Neem contact op

Waarom S&OP belangrijk is

28 april 2020

Webinar: Praktijk voorbeelden voor een succesvolle S&OP

23 mei 2022

Blog: Ketenbrede planning, van toekomstmuziek naar werkelijkheid

1 januari 2021

Webinar: S&OP starten, hoe doe je dat?:

1 augustus 2023

Blog: Demand planning moet in één keer goed. Verknal het niet!

Waarom UC Group?

UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers. Stuk voor stuk professionals in diverse supply chain en productie-omgevingen. UC Group gelooft dat vakmanschap dat flexibel wordt gecombineerd met ondernemerschap de sleutel is tot succesvolle adviezen en implementaties.

Wie we zijn

onze specialisten op dit onderwerp

UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers.