Logistieke dienstverleners

De markt voor zowel nationale als internationale dienstverleners bevinden zich in een sterke veranderfase. Een aantal veranderingen binnen Industry 4.0 hebben een grote impact op de dienstverlening.

Logistieke dienstverleners

De markt voor zowel nationale als internationale dienstverleners bevinden zich in een sterke veranderfase. Een aantal veranderingen binnen Industry 4.0 hebben een grote impact op de dienstverlening, denk hierbij aan de toenemende behoefte aan flexibiliteit en individualiteit, de beschikbaarheid van diensten & goederen snel en 24/7, connectivity van apparaten, robotisering in de breedste zin van het woord (denk aan cobots, zelfrijdende trucks, 3D printing,…) en de ontwikkeling van een product georienteerde business naar een service gerichte business. Deels betekenen dit bedreigingen voor de sector, maar voor sommige dienstverleners geven de ontwikkelingen de kans om zich verder te ontwikkelen en te specialiseren, waardoor ze binnen de supply chain relavant zullen blijven. Anderen zullen op de lange termijn verdwijnen.

Op nationaal niveau komt daar bij dat de arbeidsmarkt bijzonder krap is in bepaalde regio’s waardoor dienstverleners gedwongen worden voor hun operationele processen vergaande robotisering en automatisering toe te passen om op die manier te kunnen overleven. Levertijden van mechanisatieoplossing worden door deze toenemende vraag langer en ook hier speelt de krapte op de arbeidsmarkt een belangrijke rol voor het design en implementeren van dergelijke oplossingen.

Dit alles kan tevens de behoefte veroorzaken om parallel andere financiële oplossingen aan te wenden om de transitie mogelijk te maken.

Expertises


Warehousing

Het warehouse is een fundamenteel onderdeel in de supply chain operatie en in de realisatie van bedrijfsdoelstellingen.
Meer informatie

Sustainability

Duurzaam productief en effectief voor klanten; duurzaam voordelig en aantrekkelijk voor directe betrokkenen en de hele keten; en duurzaam beter voor het milieu.


Meer informatie

Logistieke engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.


Meer informatie

ICT & Data

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties, we zorgen dat je de juiste inzichten krijgt.

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran
Meer informatie

Planning & Forecasting

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Wij helpen je om vragen te beantwoorden zoals: wat gaat de markt doen en hoe speelt de organisatie in op deze vraag? Om succesvol te kunnen zijn moet de forecast en de planning van uw voorraad optimaal zijn afgestemd op vraag van de klant.
Meer informatie

Lean & Six Sigma

Lean Six Sigma is wereldwijd de meest toegepaste verbetermethode. Met behulp van LSS worden indrukwekkende resultaten geboekt op het gebiedt van kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid en daarmee op klantloyaliteit en groei.
Meer informatie

Continuous improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.


Meer informatie

Persoonlijke ontwikkeling & organisatie

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie-ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens de projecten, en gelooft niet in one-size-fits-all.


Meer informatie

Transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.


Meer informatie

Verwante papers

PAPER | 28 maart 2019

Whitepaper Sales & Operations planning – de basis voor Integrated business planning

Hedendaagse supply chains hebben te maken met toenemende klanteisen, zoals snelheid van leveren, flexibiliteit, gemak, customization... Lees meer

PAPER | 16 januari 2019

Whitepaper: same day delivery logistics uitdagingen oplossingen

In de Whitepaper ‘Same Day Delivery Logistics – uitdagingen en oplossingen ' heeft Inga Helmons samengevat welke ontwikkelingen... Lees meer

PAPER | 6 april 2017

Whitepaper: ‘Logistieke services – Essentieel om te overleven in e-retail’

In het Whitepaper 'Logistieke services - essentieel om te overleven in retail' geeft Nando van Essen een inkijk in trends en... Lees meer

Verwante artikelen

ARTIKEL | 27 november 2019

Een verschuiving van fysiek naar digitaal!

Een verschuiving van fysiek naar digitaal!

Het Gross Domestic Product (GDP) - de waarde van de economie van een land, gebied of continent van de wereld - in handel staat... Lees meer

ARTIKEL | 27 november 2019

Een mooie terugblik op ICT & Logistiek!

ARTIKEL | 30 oktober 2019

Een adaptieve supply chain in een veranderende wereld

Een adaptieve supply chain in een veranderende wereld

Een flexibele organisatie in een snel veranderende wereld. Volgens Pascal van Beek, managing director van interim- en... Lees meer


Naar kennisplatform

Events binnenkort

29 Januari 2020

De webwinkel vakdagen: Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeurs Utrecht, lezingenzaal 5
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Same day delivery

Black Friday, Sinterklaas, Kerstmis.. Retail breekt record na record, topdrukte in de logistieke processen. De consument verwacht een steeds kortere levertijd. Wereldwijd zien we in de grote e-commerce landen als USA, UK en China een forse trend naar Next Day Delivery. In ons kleinere Nederland worden al meer dan 90% van de online orders Next Day geleverd en is Same Day Delivery in opkomst. In deze presentatie neemt Inga je mee in de wereld van Same Day Delivery. Wanneer is het wèl succesvol en wanneer niet? Is Same Day Delivery wel efficiënt en duurzaam te organiseren. En wat is de invloed van Amazon?

Lees meer

Team Logistieke dienstverleners


Overige sectoren


Retail & toeleveranciers

De retailmarkt bevindt zich in de voorhoede van de verandering naar klant gedreven supply chains.

Lees meer

Productie bedrijven

Voor productiebedrijven bestaan zie je vanuit het domein “Industy 4.0” verschillende ontwikkelingen op de markt af komen. Deze hebben een grote impact op de productieprocessen en de klantbeleving die moet worden geleverd

Lees meer