Zoek binnen de UC Group website

Secure Logistics: eerste iSHARE Identiteitsprovider

25 november 2019

Secure Logistics - leverancier van identiteits- en toegangssystemen in de logistieke sector – is gecertificeerd als iSHARE Identiteitsprovider. Organisaties kunnen zich vanaf vandaag met de identiteitsmiddelen van Secure Logistics overal binnen het iSHARE-netwerk identificeren. Daarmee besparen ze tijd en kosten. Secure Logistics - leverancier van identiteits- en toegangssystemen in de logistieke sector – is gecertificeerd als iSHARE Identiteitsprovider. Organisaties kunnen zich vanaf vandaag met de identiteitsmiddelen van Secure Logistics overal binnen het iSHARE-netwerk identificeren. Daarmee besparen ze tijd en kosten. 

Per dag voert Secure Logistics meer dan 40.000 verificaties uit. Dat betreft chauffeurs die zich met een CargoCard melden op een terminal om een container op te halen, maar ook medewerkers die met een PortKey of Digital Safety Paspoort toegang krijgen tot locaties “Onze identiteits- en toegangsmanagementsystemen staan inmiddels op 84 locaties, niet alleen in Rotterdam maar verspreid door heel Nederland en sinds twee jaar ook in Duitsland en België”, vertelt Cor Stolk, algemeen directeur van Secure Logistics.

Identiteiten hergebruiken met iSHARE

iSHARE biedt de mogelijkheid om de 40.000 door Secure Logistics vastgelegde identiteiten op veel grotere schaal in te zetten. Stolk noemt het voorbeeld van een chemiebedrijf dat chauffeurs van tankauto’s ontvangt. “Dat bedrijf kan iSHARE inzetten om op veilige en betrouwbare wijze de identiteit van de chauffeur bij Secure Logistics te verifiëren zonder per se een vingerscanner te hoeven installeren. Daardoor kan het chemiebedrijf eenvoudig checken of die chauffeur de vereiste papieren heeft om de vulinstallatie te bedienen. Dat hoeft niet langer handmatig te worden gecontroleerd en gevalideerd”, zegt Stolk.

Verificatie van identiteiten kan dus ook zonder vingerscanners, beaamt Stolk. “Met biometrie realiseren we het allerhoogste veiligheidsniveau, maar dat is niet overal vereist. Aan onze kaarten is ook een unieke identificatiecode gekoppeld, die op veel locaties voldoende is. Door iSHARE te implementeren, kunnen we ook zonder biometrie met grote zekerheid vaststellen wie de chauffeur is en wat hij allemaal wel en niet mag doen. Op die manier vergroten we de toegevoegde waarde van onze oplossingen.”

iSHARE proof digitale identiteit maakt het makkelijker om data te delen

Gerard van der Hoeven, voorzitter van de Stichting iSHARE onderstreept het belang van de certificering van Secure Logistics voor de verdere ontwikkeling van iSHARE. “We zijn erg blij met de toetreding van Secure Logistics tot iSHARE. Secure Logistics kent een lange historie in het faciliteren van veilige toegang tot locaties in de Rotterdamse haven en ver daarbuiten. Fijn dat zij hun diensten van het fysieke domein nu ook naar het digitale domein brengen. Met de toelating van Secure Logistics tot het iSHARE-afsprakenstelsel wordt het voor logistieke partijen die voor de toegang tot hun online service gebruik maken van de ‘iSHARE proof’ digitale identiteiten van Secure Logistics, makkelijker om data te delen met andere partijen.”

Nog meer nieuws: iSHARE breidt dienstverlening uit met INNOPAY als Implementatiepartner

Delft, 6 november 2019 – Het netwerk van iSHARE Implementatiepartners groeit. Afgelopen week zette consultancybureau INNOPAY haar handtekening onder de partnerovereenkomst met de Stichting iSHARE. Vanaf heden kunnen organisaties die sneller, eenvoudiger én veiliger data willen data delen, terecht bij INNOPAY voor de implementatie van het afsprakenstelsel iSHARE.

In totaal bestaat het netwerk van iSHARE Implementatiepartners uit zes leden. ECS International, ICT Group, Rojo Consultancy, Seeburger en UC Group gingen INNOPAY voor.

Logische stap

Voor INNOPAY is de beslissing om iSHARE Implementatiepartner te worden een logische. Het consultancybureau gespecialiseerd in digitale transacties was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het iSHARE-afsprakenstelsel. In de periode 2016 – 2019 faciliteerde INNOPAY in opdracht van de Topsector Logistiek het co-creatie proces en de eerste adoptie.

Douwe Lycklama, Founding Partner van INNOPAY: “Wij zijn trots op wat we samen met de logistieke sector hebben bereikt in de afgelopen drie jaar. Een kwalitatief hoogwaardig afsprakenstelsel dat voor iedereen geschikt is. En waarvan we nu de eerste toepassingen in de praktijk zien. Wij hebben van dichtbij gezien welke kansen iSHARE biedt voor de logistieke sector, zowel nationaal als internationaal. Kansen om processen te optimaliseren, efficiënter te werken, de concurrentiepositie van de Nederlandse logistieke sector te verbeteren. En wij willen daar graag aan blijven bijdragen als iSHARE Implementatiepartner.”

“Wij zijn blij met de komst van INNOPAY als implementatiepartner. Een waardevolle aanvulling op ons netwerk van partners. De kennis en ervaring die zij de afgelopen drie jaar hebben opgedaan blijft op deze manier geborgd in de logistieke sector”, aldus Gerard van der Hoeven, voorzitter van de Stichting iSHARE.


https://www.ucgroup.nl/secure-logistics/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link