Zoek binnen de UC Group website

Alpi Unal

Senior Data Scientist

Biografie

Alpi Unal is een specialist in het ontwarren van de data-chaos en het creëren van heldere inzichten. Met zijn frisse blik en out-of-the-box denkwijze helpt hij organisaties door de complexiteit van hun gegevens te navigeren. Hij gelooft verder sterk in data-gedreven beslissingen. Met zijn technische en procesmatige ervaring maakt hij diepgaande analyses die een echt verschil maken voor bedrijven.

Als voorstander van bottom-up KPI-opbouw kijkt Alpi niet alleen naar cijfers, maar ook naar de mensen en processen erachter. Het zijn tenslotte de mensen en hun interacties die de ware kracht van gegevens ontketenen.

In zijn vrije tijd geniet Alpi van films, Lego Technic en kostbare momenten met zijn gezin.

Ervaringen

Met ruim 16 jaar ervaring in diverse Supply chain-rollen, brengt Alpi een schat aan expertise mee in het verbeteren van operationele processen. Zijn loopbaan begon bij Unilever HR via Accenture Outsourcing, waar hij succesvolle tools ontwikkelde om fouten bij contracten te verminderen en het opstellen ervan te automatiseren. Als Leaseauto Coordinator bij Unilever bracht Alpi orde in het wagenparkbeheer en voorkwam problemen door een efficiënte aanpak.

In verschillende rollen, waaronder Payroll Specialist en Reward Specialist, heeft hij bewezen processen te optimaliseren en geavanceerde oplossingen te implementeren. Bij ASML ontving hij erkenning voor zijn bijdrage als Analytics en Reporting Lead, waar hij dagelijkse werklijsten automatiseerde en on-demand inzichten leverde.

Gedurende zijn 8-jarige periode als Senior Data Scientist bij Glasfabriek Leerdam, centraliseerde hij gegevens, verbeterde werkprocessen en implementeerde een WMS. In zijn meest recente rol als Data Scientist AI bij Unive past Alpi machine learning toe om inzichten te creëren en optimaliseert hij Power BI-rapportages.

Met een bewezen staat van dienst in het optimaliseren van processen en het implementeren van innovatieve oplossingen, staat Alpi altijd open voor nieuwe uitdagingen in uiteenlopende domeinen, waaronder Supply chain, data science en technologie.

Expertise

· Human Rescource;

· Data science;

· Technologie

· WMS

 

Wil je kennismaken met Alpi? Kom dan eens koffie drinken!