Bart Schulte

Bart Schulte

Supply chain adviseur & programma manager

Na zijn studie HEAO Bedrijfskundige Informatica heeft Bart zijn kans met beide handen gegrepen om de leverprestatie van een fabrikant van OEM auto-onderdelen te verbeteren. Niet door de veiligheidsvoorraden te verhogen, zoals hem was gevraagd. Maar door met de aanwezige mensen en middelen stappen te zetten op het gebied van demand planning en productie planning. Toen de leverprestaties stegen en de tussen- en eindvoorraden daalden, wist hij zeker dat hij echt verder wilde in de logistiek en supply chain management.

Als ERP consultant heeft Bart vervolgens bij verschillende multinationals mee mogen werken aan het ontwikkelen en implementeren van systemen en nieuwe manieren van werken. Met name tijdens de lokale roll-outs ervoer hij hoe veel aandacht nodig is om hetgeen dat bedacht is, ook daadwerkelijk succesvol te implementeren.

Omdat ERP implementaties in die tijd vooral door IT werd gedreven, en niet vanuit de business of vanuit de gedachte van resultaatverbetering, heeft Bart na enkele jaren de overstap gemaakt naar managementadvies.

Met zijn enthousiasme en deskundigheid krijgt Bart managers en medewerkers binnen uw organisatie in beweging. Dankzij zijn uitgebreide kennis van het logistieke werkveld ontwikkelt hij pragmatische oplossingen en verbeteringen die een meetbaar succes opleveren.

Bart heeft oog voor processen, mensen en automatisering. Hij pakt problemen aan en zoekt actief naar kansen om klantwaarde, rendement en duurzaamheid van uw organisatie te verbeteren. Als het nodig is zorgt Bart voor nieuwe ingredi├źnten, maar bedenkt daarbij ook een nieuw, creatief recept. Bart is ook in projecten onder hoge druk de rustige, stabiele en mensgerichte factor die voor goede resultaten zorgt.

Een overzicht van zijn relevante werkervaring:

  • Supply chain advies en strategie
  • Productie planning, Sales & Operations planning en logistieke planning
  • Delivery performance
  • Order-to-cash, customer service, order management
  • Proces ontwikkeling, implementatie en optimalisatie, Lean management
  • Implementatie besturings- en reviewmodel
  • Systeem selectie en implementatie
  • Project en programma management