Edwin Grootscholten

Edwin Grootscholten

Sr. Project Manager | Supply Chain optimalisatie

Sectoren:

Expertises:

Edwin Grootscholten trad na zijn studie HTS Bedrijfskunde in dienst bij aluminiumproducent Alcoa. In die periode was hij verantwoordelijk voor diverse logistieke verbetertrajecten, waaronder een ERP implementatie.

In 2000 is Edwin gestart als Business Unit Manager, verantwoordelijk voor de Business Unit Arbeid & Personeel bij HortiMax, een softwareleverancier. Na een organisatie verandertraject, zorgde hij zowel voor het opstellen en realiseren van het bedrijfsplan van de Business Unit, waarbij rekening gehouden werd met het producten- en dienstenportfolio, strategie, marktbewerking, resources, investeringen, omzet en marge.

Vanaf 2006 is Edwin als senior projectmanager verantwoordelijk voor diverse systeem implementaties in diverse transport-, en logistieke organisaties waaronder: Kuehne + Nagel, Mooy Logistics, Norfolkline, Philips Lighting, NSK, Suiker Unie, Shanks, PostNL, TNT, Rabobank, SecurCash. Naast vele verbeterprojecten, resulterend in kostenreducties en betere dienstverlening, had Supply Chain optimalisatie zijn speciale aandacht.

Supply Chain optimalisatie raakt zowel processen als mensen en middelen en het optimaliseren van de keten loopt door alle niveaus van de organisatie. Stel u voor wat een vermindering van 5, 10 of zelfs 15% in uw Supply chain kosten zou kunnen betekenen. Naast zulke significante kostenbesparingen kunt ook concurrentievoordeel behalen door het bewerkstelligen van een meer efficiënte, flexibele en responsieve Supply Chain.

Vanaf 2012 is Edwin zich verder gaan specialiseren in Advanced Planning & Scheduling, met zijn zeer uitgebreide kennis van bedrijfsprocessen en inhoudelijke kennis van planningsalgoritmes weet hij als geen ander hoe organisaties zich kunnen optimaliseren met behulp van IT-systemen.

Edwins toegevoegde waarde is zijn ruime ervaring met grootschalige implementaties en zijn uitgebreide kennis van bedrijfsprocessen. Hierdoor kan hij systemen en processen snel doorgronden wat een heldere analyse oplevert. Edwin is in staat om binnen complexe verandertrajecten het overzicht te behouden en te voorzien welke impact dit traject heeft op een organisatie gedurende de implementatie.

Als partner bij UC data & transformation is Edwin betrokken bij een groot aantal Supply Chain verbeterprojecten. Daarnaast houdt hij zich bezig met ontwikkeling van nieuwe adviesdiensten en kennisdeling.

 

Inzetbaar bij onderstaande projecten:

  • Projectmanager bij software implementatie, migratie of optimalisatie van TMS / WMS / APS systemen.
  • Uitvoeren van een procesanalyse, uitwerken van een blauwdruk, afbakening van een project of pakketselectie (WMS, TMS, APS, BI, ERP, DMS, etc.).
  • Supply Chain procesoptimalisatie, voor een hogere klanttevredenheid, het effectief en snel kunnen inspelen op veranderingen en bereiken van kostenbesparingen.
  • Business Intelligence projecten welke vaak afdeling, proces en businessunit overstijgend zijn.
  • Optimaliseren en blijvend verbeteren met behulp van Advanced Planning & Scheduling of Transport Management systemen.
  • Verbeteringen doorvoeren d.m.v. procesoptimalisatie met continu verbeteren, procesdenken, Lean en Key Performance Indicator.