Zoek binnen de UC Group website

Eric Hoogendam

Senior Logistics Engineer

Biografie

Na zijn Bachelor Werktuigbouwkunde heeft Eric nog een bachelor Technische Bedrijfskunde (Fontys Eindhoven) behaald. Eric is ruim 10 jaar als logistiek engineer en manager ICT en Logistics werkzaam geweest bij een logistiek dienstverlener waarbij hij voor diverse grote klanten heeft gewerkt. Daarna is hij nog 10 jaar als Senior logistics consultant bij diverse ondernemingen in binnen- en buitenland actief geweest

Ervaring

Eric is gespecialiseerd in het optimaliseren van logistieke processen en het begeleiden van veranderprocessen in de logistieke supply chain, vaak binnen de 4 muren van een warehouse. Daarnaast heeft Eric een ruime ervaring in implementatiemanagement en implementatie van sterk gemechaniseerde en geautomatiseerde magazijnoperaties zoals onder meer e-commerce distributiecentra, maar ook eenvoudige pallet warehouses.

Door zijn inzichtelijke benadering van projecten en grote affiniteit met de logistiek, probeert Eric steeds voor de meest eenvoudige oplossing te gaan. Keep It Stupid Simple is vaak de beste en goedkoopste methode. Dit uit zich, in een grote klant-tevredenheid van zijn reeds afgeronde projecten.

Met zijn expertise richt Eric zich bij de UC group met name op projectimplementaties, supply chain optimalisaties, logistieke haalbaarheidsstudies, inventory management en distributienetwerk ontwerp/studies/ projecten.

Expertises

  • Ontwerp en analyse van processen;
  • Ontwerp en design van warehouses, incl. 3D tekeningen;
  • Implementatie van geautomatiseerde systemen en logistieke bedrijfsprocessen;
  • Operations research;
  • Logistieke optimalisatie;
  • Selectie en tender projecten.

 

Wil je kennismaken met Eric? Kom dan eens koffie drinken!