Erik de Vries

Erik de Vries

Interim Bedrijfsvoering | Advies

Sectoren:

Expertises:

Biografie

Erik is een ervaren interim manager en adviseur op het gebied van algemeen management en bedrijfsvoering voor logistieke dienstverleners.

Ervaring

Zijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en de eerste 5 jaar van zijn loopbaan bij Fokker Aircraft vormde zijn basis. Met deze technische achtergrond en kennis van (vlucht-) simulatie is hij in staat complexe processen te versimpelen en met “andere ogen” te bekijken. Een vindingrijke en vernieuwende “probleemoplosser” met een onderzoekende geest met een grote interesse voor de technologische aspecten van het werk. Hij heeft de gedrevenheid om altijd meer te willen weten en te leren van de systemen, de technieken en de bijbehorende concepten.

Een vakman die zich al snel breed doorontwikkelde als managing director en directeur eigenaar bij verschillende logistiek dienstverleners. Een gedreven leider die het fantastisch mooi vindt om met teams en partners naar stevige successen toe te werken. Met een scherpe visie op het doel, stevige afspraken en ruim aandacht voor de menselijke verbinding bouwt hij organisaties verder uit. Weet dat de kracht van een team het verschil maakt. En weet uit zijn ervaring als directeur eigenaar als geen ander het financiële resultaat goed in het oog te houden.

Een manier van werken die leiden tot sterke rendementsverbeteringen, innovatieve warehouse oplossingen en tot succesvolle inter-company samenwerkingsverbanden als Greenport Logistics.

Mens

Erik is een gedreven mens met een open en evenwichtige persoonlijkheid. Hij kan erg genieten van goed gezelschap, een mooi gesprek en een glas bier. Hij voelt zich een bevoorrecht man en vindt het dan ook belangrijk om onbezoldigd zijn waarde bij te dragen aan de samenleving. Als mensen mens in hart en nieren doet hij dat via zijn lidmaatschap van service clubs.