Frank Dotman

Frank Dotman

Projectmanager & Interim | Master Black Belt

Expertises:

Frank Dotman is een ervaren Lean Six Sigma specialist met een achtergrond in productie en operations. Frank komt middels een analytische aanpak snel tot de kern van de zaak en daagt mensen uit om volop mee te doen in een teamgerichte aanpak. Resultaten komen uit een procesgerichte manier van continuous improvement, met veel aandacht voor de betrokkenheid van de mens.

Frank Dotman heeft meer dan 30 jaar ervaring in operations. De basis hiervoor is gelegd in zijn eerste functie bij Philips Semiconductors, als process engineer. Leidinggevend aan een twintigtal engineers was hij technisch verantwoordelijk voor één van de clusters in de halfgeleiderfabriek in Nijmegen. Het accent lag hier continu op verbeteren. Met behulp van TPM-principes werd gewerkt aan de beschikbaarheid van de apparatuur en de samenwerking tussen operations en maintenance, met SPC (een voorloper van Six Sigma) aan de kwaliteit van de processen en met Q1 (Voorloper van QS9000 en ISO TS) aan het Quality Management System.

Hierna is Frank het lijnmanagement ingegaan en heeft de meest toonaangevende manufacturing methodieken bij verschillende bedrijven ervaren. Bij Polygram, in de laatste 12”LP-fabriek, leerde hij werken met de TOC methodiek en produceren van kleine batches. Bij SaraLee|DE maakte hij kennis met SMED en bleef hij SPC en TPM gebruiken in zijn rol als plantmanager. Hier werd voor het eerst stevig getraind in leiderschapsvaardigheden.

In 1996 ging Frank werken als operations manager bij Eaton Automotive en aan de slag met Lean Manufacturing en leiderschapstraining. Hier leerde hij dat alle methodieken elkaar sterk aanvullen. Alle voorgaande methodieken werden hier door hem samengebracht in een toolbox en sindsdien kiest hij op basis van zijn vakmanschap de juiste tools voor elke situatie.

Zijn laatste dienstverband was als Director Manufacturing bij Microtronic. In plants in Amsterdam en Polen werd Lean Manufacturing geïmplementeerd en werd eveneens getraind op leiderschap.

Sinds 2001 werkt Frank als interim manager / lean six sigma specialist, en in 2008 werd hij Master Black Belt gecertificeerd. Of het nou een interim opdracht betreft of training, coaching of consulting, steeds komt het accent te liggen op lean, leiderschap en samenwerking. Hij weet dat change management mensenwerk is en betrekt alle medewerkers intensief.

Een kort overzicht van zijn werkervaring:

  • Interim Operations manager
  • Lean Six Sigma consultant/ program manager
  • Engineered products
  • Fast moving consumer goods (FMCG)
  • Training/ coaching van Lean/Orange/Green/Black Belts
  • Interim Inkoop & Logistiek/ Facility Management

 

Wil je kennismaken met Frank? Kom dan eens koffie drinken!