Zoek binnen de UC Group website

Guus van Bergen

Transport & Distributie Manager | Project Manager

Oplossingen:

Biografie

Guus van Bergen is een dynamische, resultaatgerichte manager met een indrukwekkende staat van dienst in diverse facetten van de transportsector, zowel aan de kant van logistieke dienstverleners (zoals DSV, Vos Logistics, Nagel Group, Samskip) als aan de zijde van verladers (zoals Xerox). Met meer dan 30 jaar internationale ervaring, waarin hij functies bekleedde als Operations Director en Managing Director, heeft hij diepgaande kennis van supply chain-management opgebouwd.

Guus heeft meerdere transformatie- en verbeteringsprojecten geleid en een breed scala aan projecten succesvol beheerd. Zijn kernsterke punten zijn communicatie, samenwerking, procesverbetering en het bevorderen van betrokkenheid. Daarbij verliest hij nooit het belang van de klant uit het oog.

Buiten zijn veeleisende carrière hecht Guus veel waarde aan zijn gezin en zijn passie voor golf, waar hij zijn spaarzame vrije tijd graag aan besteedt. Bovendien is hij een actief lid van LIONS International, waarmee hij zich maatschappelijk inzet en een positieve bijdrage levert waar mogelijk.

Ervaring

Guus is een ervaren professional met een indrukwekkende achtergrond in de wereld van logistiek en bedrijfsmanagement. Met een carrière die zich uitstrekt over diverse bedrijfsvormen, variërend van familiebedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen en private equity-logistieke dienstverleners en verladers, heeft hij bewezen expertise in meerdere facetten van de bedrijfswereld.

Een van Guus’ sterke punten is zijn vermogen om bedrijven, divisies en afdelingen door herstructureringen en reorganisaties te leiden. Zijn staat van dienst omvat ook het begeleiden van volledige transitieprocessen van West-Europa naar Oost-Europa, en hij heeft met succes interim-opdrachten uitgevoerd waarbij hij bedrijven, divisies en afdelingen vertegenwoordigde.

Guus onderscheidt zich door zijn uitgebreide coaching en begeleiding van managementteams en de volgende generatie leiders. Hij beschikt over ruime ervaring in crisismanagement en heeft diepgaande kennis van diverse transportstromen, waaronder GRP, LTL, FTL, Bulk, Shortsea, Rail, Barge, geconditioneerd transport en affiniteit met lucht- en zeevervoer.

Daarnaast is hij betrokken geweest bij fleet management en inkoop van vrachtwagens en trailers, en heeft hij, bijv. na een M&A,  succesvol processen en visies geharmoniseerd binnen internationale multi-site operaties. Hij heeft tevens uitgebreide ervaring in het beheer van vervoerders, inclusief selectie – en tender management.

Guus heeft een brede internationale werkervaring en is vertrouwd met de markten in Nederland, België, Duitsland, Polen, Roemenië, Frankrijk en Spanje. Zijn vloeiende vaardigheid in Nederlands, Engels en Duits stelt hem in staat om effectief te communiceren en te onderhandelen in diverse zakelijke omgevingen.

Kortom, Guus is een resultaatgerichte professional met een uitgebreide expertise in de logistieke sector en bedrijfsmanagement, en hij staat klaar om zijn waardevolle ervaring en vaardigheden in te zetten voor het succes van uw organisatie.

Expertise

  • Crisismanagement, herstructurering & reorganisatie
  • Tijdelijke vervanging, begeleiding, coaching
  • Selectie- en tendermanagement
  • Vervoerdersbeheer
  • Fleet management

Wil je kennismaken met Guus? Kom dan eens koffie drinken!