Zoek binnen de UC Group website

Hans Hulsinga

Transport, Logistics & Supply Chain Consultant

Oplossingen:

Biografie

Hans is een ervaren senior manager in transport, warehousing, distributie en andere logistieke processen. Deze ervaring heeft hij opgedaan bij fabrikanten, retailers en e-tailers in uiteenlopende sectoren.

Zijn karakter is open en enthousiast. Hij brengt graag tijd door met zijn vrouw en drie kinderen in Zeist. Hij is een fanatiek wielrenner, jogger en skiër. Daarnaast houdt hij van koken, en dan vooral van de eenvoud van de Italiaanse keuken.

Ervaring

Hans is geboren op een woonboot in Rotterdam-IJsselmonde en het is dan ook geen verrassing dat hij zijn carrière begon in de scheepvaart. Zijn logistieke ervaring deed hij een aantal jaren op bij Nike in België en Nederland, en breidde zijn Supply Chain kennis in de breedte en diepte uit bij het werken voor bedrijven als Thermo Fisher en bol.com. Daarna was hij vijf jaar hoofd logistiek bij Suitsupply, waar hij de globalisering van het merk ondersteunde, vooral in de VS en China.

Dankzij zijn diepgaande kennis van operationele processen signaleert hij snel de primaire vraagstukken en beschikt hij over de drive die nodig is voor verbeteringen en optimalisatie. Hij heeft veel ervaring met snelgroeiende bedrijven en weet consequent logistieke knelpunten te vermijden. Hij krijgt energie van en heeft ruime ervaring met het bouwen en aansturen van teams, vaak in internationale en multiculturele omgevingen. Door zijn creativiteit en ontvankelijkheid voor nieuwe ontwikkelingen is hij effectief in het helpen van klanten bij het selecteren en implementeren van nieuwe technologieën om hun supply chain te versterken. Hij richt zich op het ontwerpen van logistieke structuren, op de inkoop van ICT-oplossingen, transport, warehousing en andere logistieke diensten, en op de uitvoering van de ontwerpen.

Hans is specialist in het Verre Oosten en bezoekt sinds de jaren negentig regelmatig fabrieken in landen als China, Myanmar en Vietnam met als doel de overzeese zendingen via de lucht, over zee en per spoor te optimaliseren.

Wil je kennismaken met Hans? Kom dan eens koffie drinken!