Johan Omvlee

Johan Omvlee

Interim Manager en Supply Chain adviseur

Sectoren:

Expertises:

Na eerst een HEAO-opleiding in Emmen en daarna een studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Johan aan de slag gegaan in de wereld van internationale logistiek. Bij P&O Nedlloyd (nu onderdeel van Maersk) heeft hij kennis gemaakt met de grote diversiteit binnen een multinational. In verschillende rollen binnen Finance, Logistieke Operatie en Inkoop in Nederland en het buitenland heeft hij geleerd hoe het werkt om doelen te realiseren in een complexe multi-nationale organisatie. In de jaren daarna bij LyondellBasell (chemie) en Nutreco (diervoeding) heeft Johan zich verder gespecialiseerd op het gebied van internationale Inkoop en Supply Chain.

Door al deze verschillende ervaringen is het Johan duidelijk geworden dat procedures, processen en data belangrijke bouwstenen zijn voor elke dienstverlenende en productieorganisatie maar dat de mensen de uiteindelijke kwaliteit van de output bepalen. Over tijd verschoof het accent van operationele & tactisch management naar het bouwen van teams en het leiden van organisatorische veranderingen. Door verschillende leiderschapstrainingen heeft Johan zijn eigen vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en kan hij anderen daar nu in coachen.

Op strategisch niveau heeft Johan een internationaal supply chain model her-ontworpen (van forecast, planning en customer service tot logistiek) en geïmplementeerd. In verschillende strategische inkooprollen heeft hij de samenwerking met aan inkoop grenzende gebieden als Verkoop, Operations, Supply Chain, Finance en Logistiek gezocht om gezamenlijk tot de beste resultaten te komen.

Samenwerken in teams om structurele verbeteringen te realiseren is wat Johan energie oplevert en waar hij een grote bijdrage weet te leveren om gewenste resultaten te realiseren. Hij spreekt de taal van management/directie en maakt gemakkelijk verbinding met de werkvloer.

 Profiel:

  • Interim management
  • Advies op het gebied van organisatie-veranderingen, crisesmanagement en bedrijfsvoering
  • Expert op de vakgebieden Inkoop, Internationale (Container) Logistiek, Supply Chain

Werkervaring:

  • Logistieke dienstverlening
  • Chemie
  • Diervoeding / petfood
  • Hightech- metaalproductie