Joost Koolen

Joost Koolen

Senior Project- en verandermanager

Oplossingen:

Expertises:

Ervaring

Joost is een zeer ervaren verandermanager die op basis van de strategie, visie en ambities van zijn stakeholders de vertaalslag maakt naar een goed werkend bedrijfsmodel. Hij beschikt over een ruime expertise en ervaring binnen grotere internationale organisaties. Maar ook de vraagstukken van het kleinere Nederlandse bedrijf zijn bekend terrein voor hem.

Zijn rol binnen iSHARE geeft aan dat hij houdt van nieuwe technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die ze organisaties bieden om zich verder te versterken in hun positionering. Als een nieuwsgierige spoorzoeker onderzoekt hij graag de onbekende wegen van de toekomst.

“When the going gets tough… you need a great guy …” Joost beschikt over een unieke set van talenten die maken dat zelfs een stevige crisis of een zeer uitdagende transformatie stevig maar vooral ook rustig wordt aangepakt. Met oog voor mensen, een gezonde scheut humor en nieuwe werkwijzen en aanpakken die duurzaam verankerd zijn binnen de organisatie.

De visie vormt zijn vertrekpunt om te komen tot een goed werkend bedrijfsmodel. Om de route te bepalen en te onderzoeken wat haalbaar is een ontmoeting met de operatie en belangrijkste stakeholders een absolute voorwaarde. Een man die houdt van duidelijkheid en eerlijkheid. Strevend naar een win-win situatie waarbij het operationeel excelleren de service en belofte naar de klant maximaal ondersteund. Met zijn “helicopter view” kan hij de interactie op alle niveaus soepel faciliteren. Verrassend element is zijn creativiteit om te komen met oplossingen waar niemand nog aan had gedacht.

Een man die altijd denkt en werkt met scenario’s en bijbehorende kansen en risico’s. Niets staat op voorhand vast. Het beste scenario ontvouwt zich vanzelf. En dan is het een kwestie van managen. Zijn creativiteit en “Can-do” mentaliteit zorgen ervoor dat plannen worden geïmplementeerd en geborgd in commerciële, operationele, en support-structuren. De organisatie en het management krijgen weer grip, de angel wordt uit de stress gehaald, mensen kunnen weer gericht aan de slag. De regie is weer in handen.

Een summier overzicht van zijn ervaring:

  • Project management, programma management, management van verandering als verandermanager
  • Implementatie: greenfield, verhuizing, integratie, innovatie van warehouse / distributiecentrum (lokaal of centraal, multi-user of dedicated, finished goods, e-fulfilment of spare parts, in-house of uitbesteed

Mens

Bij Joost gaan het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de ontdekkingsreiziger hand in hand met een rustige waarnemende houding. Een man die altijd op zoek is uitdaging. Naar verborgen schatten en verrassende ontdekkingen.

Maar daarbij ook een zeer loyaal en zorgzaam mens die goed kan luisteren. Hij kijkt in eerste instantie bewust de kat een beetje uit de boom. Hij wil graag weten wat er aan de hand is en wat de bedoeling is. Een man die van nature anderen op de eerste plaats zet.

Maar vooral ook een man die op zijn sterkst is als iedereen de moed heeft verloren. Zijn opgedane ervaring met de nodige hete vuren hebben hem gevormd tot een stevige persoonlijkheid die het hoofd koel houdt en doorpakt. Dat doet wat er nodig is en niet schroomt om minder populaire maatregelen te nemen.

Een Bourgondiër met humor die houdt van het leven en het graag gezellig maakt voor vrienden en familie.

 

Wil je kennismaken met Joost? Kom dan eens koffie drinken!