Jos van den Bergh

Jos van den Bergh

Senior Manager, businessplanning, proces en supply chain optimalisatie

Sectoren:

Expertises:

Jos brengt ruim 35 jaar bedrijfservaring met zich mee, opgedaan in internationale bedrijven. Hij heeft verschillende logistieke en operationele management functies vervuld en is ruim 20 jaar als directeur werkzaam geweest in een technisch commerciële, klantgerichte omgeving.

Na een werktuigbouwkundige HTS opleiding volgde opleidingen in logistiek (APICS) en marketing en vele bedrijfskundige cursussen. In combinatie met zijn drive voor ondernemen heeft hij hiermee bedrijven succesvol naar innovatie, groei en resultaatverbetering geleidt.  Gedurende zijn loopbaan heeft Jos na verschillende functies bij een multinational, ruime ervaring opgedaan in (familie) bedrijven in het MKB.

Jos heeft zich ontwikkeld tot een expert op het snijvlak van commerciële en operationele activiteiten  met een succesvol trackrecord in het leiden en aansturen van zowel commerciële als operationele bedrijfsonderdelen. Binnen de high tech en medical devices industrie heeft hij brede kennis en ervaring opgebouwd in businessontwikkeling, modulaire bouw, sales en operations planning en kwaliteitsborging.

In 2018 besloot Jos zijn carrière als zelfstandig ondernemer voort te zetten. Zijn doel: inspireren en enthousiasmeren  om wensen van de markt naar succes voor klant én onderneming te transformeren met resultaatgericht advies en interim management.

Met zijn enthousiasme wint hij snel vertrouwen om veranderprocessen door te voeren op alle niveaus en weet hij mensen met elkaar te verbinden en te inspireren tot continuous improvement.

Een overzicht van zijn relevante werkervaring:

  • Transformaties van businessmodellen
  • Implementatie  modulaire bouw (commerciële, technische en operationele transformatie)
  • Stuurgroep leiding  ERP, BI en WMS  implementaties (AX, ISAH, Philips, Qklikview,  Astro)
  • Doorlooptijdverkorting en Customer Service level verbetering
  • Kostprijs- en voorraadreductie
  • Procesontwikkeling primaire en secundaire bedrijfsprocessen, KPI ontwikkeling
  • Certificering ISO 13485, her-certificeringen  ISO 9001, ISO 13485
  • Verbetering kwaliteit- en klachtenmanagement
  • Project management verhuizing spuitgietbedrijf